Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hva amerikanske jøder mener

Siden 1997 har det hvert år blitt gjort en meningsmåling blant amerikanske jøder. Man ringer rundt etter vanlige regler for meningsmålinger. 1000 personer som selv identifiserer seg som jøder, blir intervjuet, og anses for å være representative for den voksne, jødiske befolkningen i USA. I 2007 ble intervjuene gjort i tiden 6.-25. november. Her er noen av de mange svarene på meningsmålingen.

70 prosent av de amerikanske jødene følte seg «meget nær» eller «ganske nær» Israel. 29 prosent følte seg «ganske fjerne» eller «meget fjerne».

92 prosent er bekymret for iranske atomvåpen. Likevel er 57 prosent imot at USA skal gå til militære tiltak for å forhindre slike våpen.

55 prosent har liten tro på at det vil komme en tid med ekte fred mellom Israel og naboene. 37 prosent tror at det vil skje. Et lignende antall er skeptiske og mer optimistiske angående de forhandlingene som pågår nå. Men hele 74 prosent tror ikke at Israel kan få fred med en Hamas-ledet regjering.

46 prosent er for en palestinsk stat, 43 prosent imot. 58 prosent går imot at Israel skal oppgi kontrollen over noen del av Jerusalem, 36 prosent er for.

27 prosent av de amerikanske jødene anser antisemittisme i USA som et «meget alvorlig problem», 60 prosent som «et visst problem». Bare 12 prosent synes ikke det er noe problem i det hele tatt.

Kilde: Jerusalem Post.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart