3,76 millioner palestinere på Vestbredden og Gaza-stripen

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Den palestinske befolkningen på Vestbredden, Gaza-stripen og Øst-Jerusalem har økt omkring 30 prosent de siste ti årene, i følge resultatene av en folketelling som er gjennomført av det palestinske statistiske sentralbyrå. Dette tilsvarer en økning fra 2,89 millioner til 3,76 milioner. I Øst-Jerusalem fant folketellerne at det bor 208.000 palestinere. Dette er mindre enn anslaget på 210.000 som ble gjort i 1997. – Vi tviler på tallene for Øst-Jerusalem, sier Hatem Abdel Kader, som er rådgiver i Jerusalem-spørsmål for selvstyremyndighetens statsminister Salaam Fayyad. For elleve år siden ble folketellerne nektet av Israel å gå fra dør til dør, og baserte sine tall på anslag. Denne gang har folketellerne operert i hemmelighet for å unngå konfrontasjoner med israelske myndigheter, sier Luay Shabaneh, sjef for palestinernes statistiske sentralbyrå. I desember gikk 6200 personer fra dør til dør for å telle palestinere, i følge nyhetsbyrået AP. Demografi [temaside] er et viktig element i Midtøsten-konflikten. Noen israelske og amerikanske forskere mener antallet palestinere er betydelig færre enn de offisielle tallene fra palestinske myndigheter.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart