Israelsk soldat drept av veibombe

Terrororganisasjonen Islamsk Jihad opplyser at de stod bak eksplosjonen som drepte en israelsk soldat ved grensen til Gaza-stripen torsdag morgen. Hamas vil også høste litt av "æren", og sier de deltok i angrepet. Angrepet var rettet mot en israelsk rutinepatrulje langs grensen. Den drepte soldaten satt som passasjer i forsetet av en militær jeep da veibomben ble utløst. Sjåføren ble alvorlig skadet og to soldater som satt i baksetet fikk mindre alvorlige skader, i følge Ha’aretz. Jeepen skal ha gått opp i flammer. Da israelske forsvarsstyrker startet redningsarbeidet ble også redningsstyrkene angrepet av militante palestinere, forteller øyenvitner. Jihad-gruppens angrep fant sted på israelsk territorium, like ved kibbutz Ein Hashlosha. En talsmann for organisasjonen sier angrepet var en hevn etter at israelske luftstyrker gjennomførte et målrettet drap på en Jihad-kommandant sør på Gaza-stripen onsdag. – Vi sender et budskap til alle de forbryterske zionistene. Deres trusler om å ramme lederne for motstandskampen … vil ikke skremme oss. Vi skal fortsette motstandskampen og vår hellige krig, og vi vil la det regne med raketter over deres kolonier til vi gjør dem til spøkelsesbyer, sier Abu Ahmed. Uttalelsen er gjengitt av Ha’aretz. Israelske styrker trakk seg ut av Gaza-stripen mandag, etter en flere dager lang operasjon som kostet mer enn 125 palestinere livet. Palestinsk helsepersonell hevder mer enn halvparten av de drepte var sivile. Israels forsvarssjef har opplyst at over 90 av de drepte var militante palestinere.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart