Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Knesset-medlem Tibi oppført som deltaker fra «Palestina»

Stadig oftere opplever israelere at de arabiske topp-politikerne i landet opptrer illojalt eller åpent fiendtlig mot sin egen stat. Det siste eksemplet kommer fra Doha-konferansen i Qatar, hvor den arabiske viseordføreren i Knesset, Ahmed Al-Tibi, står oppført på toppen av listen blant delegatene fra "Palestina". Under yrkesbetegnelse er det oppført på Tibi "Det israelske Knesset, araber". Nyheten om Tibis deltakerprofil vekker harme både i opposisjonen og regjeringen i Israel.

– Det er på tide at Tibi bestemmer seg for hvilket land han representerer. (…) Han kan ikke være et medlem av et lands parlament og så representere et annet på en internasjonal konferanse, sier viseutenriksminister Majalli Whbee (bildet), som selv er druser. – Tibi er en femtekolonne, i enhver betydning av ordet, sier Avigdor Lieberman, leder for det høyreorienterte Israel Beiteinu-partiet. – Kanskje Tibi skulle ta konsekvensen av at han definerer seg som en palestiner og forlate oss og det israelske Knesset, sier Yoel Hasson, som er parlamentarisk leder for regjeringspartiet Kadima. Mandag kveld benyttet Tibi også sjansen til å kritisere sin egen stat for apartheid i et spørsmål til utenriksminister Tzipi Livni. Talsmenn for Tibi avviser kritikken, og hevder politikeren mottok en individuell invitasjon til Doha-konferansen. – Det er ingen nasjonale delegasjoner på konferansen, det er personlige invitasjoner, og derfor representerer ikke Tibi Palestina, eller noe annet land, sier pressesekretæren.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart