84 år gammel ingeniør tiltalt for å spionere for Israel på 80-tallet

Amerikaneren Ben-Ami Kadish (84) er tiltalt for spionaktiviteter til fordel for Israel i perioden 1979 til 1985, da han arbeidet som ingeniør ved et forsknings- og utviklingssenter for våpensystemer i New Jersey. I forhør med FBI skal Kadish ha erkjent sin spionasje. Han gjorde det ut i fra ønske om å hjelpe Israel, i følge rettspapirene. Kadish er anklaget for å ha tatt med hemmeligstemplede dokumenter hjem. I kjelleren lot han en israelsk agent fotografere dokumentene, som blant annet hadde informasjon om atomvåpen, et tilpasset F-15 jagerfly og rakettforsvarssystemet Patriot. Kadish skal, i følge tiltalen, ikke ha mottatt noen penger for sin spionaktivitet, men små gaver og restaurantmåltider.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart