Hevder Israel vil frigi 71 fanger i bytte mot Shalit

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

I følge Hamas skal Israel ha gått med på å frigjøre 71 palestinske fanger "med blod på hendene", som en del av en byttehandel for den kidnappede IDF-soldaten Gilad Shalit. Yedioth Aharonoth skriver at disse fangene var inkludert på listen over 300 palestinske mordere Hamas har krevd frigjort, som et rammeverk for videre forhandlinger om Shalit. En regjeringskilde i Jerusalem sier at israelske myndigheter ikke vil gi ut noen offentlig informasjon om de pågående forhandlingene. Det er egyptiske mellommenn som leder samtalen mellom partene. Hamas hevder også at Shalits navn ble nevnt av Israel i løpet av forhandlingene om en mulig våpenhvile med fraksjonene på Gaza-stripen, "kun for å blidgjøre det israelske folk". – Israelerne arbeider egentlig ikke for å frigjøre ham, og håper Hamas og organisasjonene som bortførte ham skal gi etter og akseptere betingelsene. Men dette vil ikke skje. Dersom den nåværende situasjonen vedvarer, vil Shalit fortsatt være vår gjest i mange år fremover, hevder kilden fra Hamas.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart