Opposisjonen ønsker ikke fred

Statsminister Ehud Olmert kom med sterke beskyldninger mot opposisjonen i Knesset onsdag ettermiddag. Blant annet hevdet han i sin plenumtale at høyrepartiene vil kaste regjeringen fordi de "ikke ønsker fred." I forsvar for den nåværende regjeringen, pekte den hardt prøvede statsministeren på at det er satt i gang fredsforhandlinger med både de palestinske selvstyremyndigheter og Syria. – I åtte eller ni år har det ikke vært forhandlinger med dem. Selvfølgelig, vi kan jo dra det ut i ti år til, sa Olmert sarkastisk. Knesset var samlet for å stemme over et forslag fremmet av 40 Knesset-medlemmer om å oppløse nasjonalforsamlingen. Dette forslaget ble imidlertid trukket tilbake etter at Arbeiderpartiet signerte en avtale med Kadima om å støtte koalisjonen. – Jeg forstår at opposisjonen er ment å fungere som et alternativ til regjeringen. Jeg forstår at den trenger å være aggressiv, men når du kommer som representant for et alternativ må du også si hva det er du ville gjort annerledes enn slik regjeringen har gjort det, poengterte Olmert i sin tale, før han rettet skytset mot hans tidligere Likud-parti. – Regjeringen i Israel er langt fra ferdig med problemene som den står overfor, og et lite parti på tolv Knesset-medlemmer (Likud, red. anm) skal ikke diktere den nasjonale agendaen, siterer Yedioth Aharonoth ham på.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart