Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Bosettere forbereder seg på krig

En framtidig tilbaketrekning og evakuering av jødiske bosetninger på Vestbredden vil kunne lede til en større voldelig konflikt med ekstreme bosettere, varslet Shin Bet-sjef Yuval Diskin i regjeringsmøtet søndag. – Våre undersøkelser har avdekket en veldig stor vilje blant denne befolkningen til å bruke vold, ikke bare steiner, men skarp ammunisjon – for å forhindre eller utsette en diplomatisk prosess, sa Diskin i følge Ha’aretz. De ekstreme bosetterne har ikke noe klart lederskap, men de er fast forent i felles hensikt – å hindre nye evakueringer, fortalte Diskin. – Disse folkene tenker ikke som oss. Deres tanker er messianske, mystiske, sataniske og irrasjonelle, sa infrastrukturminister Benjamin Ben-Eliezer fra Arbeiderpartiet. Regjeringsmøtet ble avsluttet med et vedtak om å avslutte all offentlig støtte, både direkte og indirekte, til illegale utposter på Vestbredden. Bosetterrådet reagerer kraftig på regjeringens vedtak. – Dette er en kollektiv straff og tar bort grunnleggende tjenester fra lojale innbyggere som gjør den eneste synd at de bor på steder hvor den israelske staten har bygd og solgt boliger, uten at godkjennelsesprosessen ennå er avsluttet, skriver bosetterrådet. Organisasjonen Det juridiske forum for Israels land påpeker at også mange illegale arabiske nabolag mottar tjenester fra staten. Betegnelsen illegal utpost betyr at utposten ikke er godkjent etter israelske bolig- og arealplaner. Les mer bakgrunn om israelske bosetninger.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart