Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Avviser Olmerts uttalelser

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Fungerende statsminister Ehud Olmert kom mandag med en av de klareste uttalelsene på hvilke kompromisser han ser for seg i en endelig avtale med palestinerne. – Vi må oppgi arabiske bydeler i Jerusalem og returnere til territoriet som utgjorde staten Israel inntil 1967, med de nødvendige endringer som kommer av en ny virkelighet skapt på bakken, sa Olmert. I klartekst betyr dette en tilbaketrekning fra det meste av Vestbredden, men at Israel beholder kontrollen over de store bosetningsblokkene. Utenriksminister Tzipi Livni, som overtok som Kadima-leder etter Olmert i september, avviser Olmerts uttalelser som irrelevante. – Som leder av Kadima-partiet er jeg ikke forpliktet til avskjedsordene til Olmert, men til Kadimas plattform, som jeg skrev og som jeg tror på, sier Livni til Hærens radio tirsdag morgen. – Det er Kadima-partiets plattform alene som bestemmer de prinsipper som jeg forhandler etter, sier Livni. – Vi kan ikke bare kaste nøkkelen over til motparten [palestinerne] og håpe på det beste, spesielt ikke i Judea og Samaria, mener utenriksministeren. Samtidig går hun også selv inn for territorielle kompromisser. – Vi må opprettholde en sikker stat i Israel og det kan vi ikke gjøre på hele [landområdet]. Vi må avslutte konflikten med palestinerne og ta vare på sikkerheten til våre innbyggere, argumenterer Livni.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart