Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Avviser Olmerts uttalelser

Fungerende statsminister Ehud Olmert kom mandag med en av de klareste uttalelsene på hvilke kompromisser han ser for seg i en endelig avtale med palestinerne. – Vi må oppgi arabiske bydeler i Jerusalem og returnere til territoriet som utgjorde staten Israel inntil 1967, med de nødvendige endringer som kommer av en ny virkelighet skapt på bakken, sa Olmert. I klartekst betyr dette en tilbaketrekning fra det meste av Vestbredden, men at Israel beholder kontrollen over de store bosetningsblokkene. Utenriksminister Tzipi Livni, som overtok som Kadima-leder etter Olmert i september, avviser Olmerts uttalelser som irrelevante. – Som leder av Kadima-partiet er jeg ikke forpliktet til avskjedsordene til Olmert, men til Kadimas plattform, som jeg skrev og som jeg tror på, sier Livni til Hærens radio tirsdag morgen. – Det er Kadima-partiets plattform alene som bestemmer de prinsipper som jeg forhandler etter, sier Livni. – Vi kan ikke bare kaste nøkkelen over til motparten [palestinerne] og håpe på det beste, spesielt ikke i Judea og Samaria, mener utenriksministeren. Samtidig går hun også selv inn for territorielle kompromisser. – Vi må opprettholde en sikker stat i Israel og det kan vi ikke gjøre på hele [landområdet]. Vi må avslutte konflikten med palestinerne og ta vare på sikkerheten til våre innbyggere, argumenterer Livni.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart