Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Nye anonyme anklager mot IDF

Organisasjonen Breaking the Silence, som samler israelske soldater og offiserer som er svært kritiske til landets krigføring, har utgitt en 112 siders rapport med anonyme vitnesbyrd fra flere titalls soldater fra operasjonen på Gaza-stripen i vinter. IDF blir anklaget for å ha brukt sivile palestinere til å gå inn i hus for å sjekke om militante palestinere oppholdt seg der. Det blir også hevdet at IDF brukte overdreven ildkraft. – Vi rykket inn i Gaza på en måte som ble kalt «våt» entré. Det betød at vi skjøt i alle retninger, skjøt med det vi hadde: Stridsvogner, raketter, maskingevær. Vi var en ildkule som rykket framover. Ideen var å hindre at noen skulle kunne skyte mot oss, forteller en av soldatene, ifølge Dagsavisen. Praksisen med å bruke palestinske naboer som menneskelige skjold på jakt etter militante palestinere ble forbudt av israelsk høyesterett i år 2005. IDF tok i bruk stor ildkraft under operasjonen for å spare egne soldatliv. For alle land vil det til syvende og sist være viktigere å spare egne soldater enn å beskytte fiendens sivilbefolkning. – IDF beklager at en menneskerettighetsorganisasjon igjen presenterer en rapport som inneholder anonyme, generaliserte vitnesbyrd uten å sjekke detaljene eller deres troverdighet, og uten å gi IDF muligheten til å sjekke saken og svare [på anklagene] før offentliggjørelse, skriver IDFs talsmannskontor i en kommentar til Breaking the Silences siste rapport. Kort tid etter krigen kom liknende vitnesbyrd fra soldater fram i israelsk presse, også den gang fra anonyme kilder som delvis bygde på annenhånds informasjon. – Også denne gang bygger en betydelig andel av vitnesbyrdene på rykter og annenhånds informasjon. De fleste hendelsene er basert på anonyme vitnesbyrd som mangler identifiserende detaljer, og derfor er det ikke mulig å sjekke anklagene på en individuell basis på en måte som kunne tillate etterforskning, bekreftelse eller avkreftelse, skriver IDF. Den israelske hæren lover å undersøke alle anklagene fra Breaking the Silence som er så konkrete at de lar seg undersøke.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart