Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

IAEA: – Irans atomprogram kan ha «militære dimensjoner»

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) har lenge vært forsiktige med å slå fast det alle vestlige etterretningsorganisasjoner er enige om – at Iran arbeider med et militært atomprogram parallelt med sitt sivile atomprogram. I IAEAs siste rapport blir imidlertid ordlyden skjerpet. Irans atomprogram kan ha "militære dimensjoner", heter det i rapporten. IAEA finner det betenkelig at Iran holder opplysninger tilbake. Det har også blitt bevist at Iran har gjennomført eksperimenter med "detonering", et sentralt element i utvikling av en atombombe. IAEA anslår at Iran har 8000 sentrifuger i aktivitet for anriking av uran. En iransk talsmann avviser rapporten som "en fabrikasjon". Selv denne IAEA-rapporten, som er den siste som blir utgitt av avtroppende direktør Mohammed ElBaradei, er tvetydig og er ikke så tøff mot Irans atomambisjoner som Israel og andre vestlige land forventer, skriver Ha’aretz.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart