Egyptisk mediegruppe går til full Israel-boikott

Med 9 mot 6 stemmer har styret i den egyptiske mediegruppen Al-Ahram vedtatt full boikott av Israel og israelere i alle stillinger. Journalister vil bli nektet å møte israelere, og vil bli nektet å delta i arrangementer hvor israelere står på deltakerlisten, rapporterer den arabiske London-avisen A Sharq al Awsat. Israelere får heller ikke komme inn i Al-Ahrams kontorlokaler. Forbudet gjelder også israelske diplomater bosatt i Egypt. Det som umiddelbart utløste styrevedtaket, skal ha vært et møte mellom Hala Moustafa, den kvinnelige redaktøren for Al-Ahrams Demokrati-magasin, og Shalom Cohen, Israels ambassadør i Egypt, tidligere denne måneden. Al-Ahram har alltid støttet dialog og er motstander av diskriminering, inkludert diskriminering av Israel, sier en redaktør i Al-Ahrams hovedavis. Men etter at Israel har «gått imot fred og valgt en ekstremistregjering som står imot fred og støtter drap og ødeleggelse» har mediegruppen endret syn. – Al-Ahram vil arbeide for å forhindre «normalisering» og kontakt med israelere inntil man når en varig og rettferdig fred, «som betyr Israels tilbaketrekning fra de okkuperte områder», sier redaktøren. Al-Ahram-gruppen blir regnet som en av de mest innflytelsesrike mediegruppene i Egypt. Avisene som gruppen utgir blir sett på som offisielle talerør for president Hosni Mubaraks regime.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart