Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hebraiske medier er venstreorienterte

Israelerne blir klart påvirket i venstrepolitisk retning av sine hebraisk-språklige medier, skal man tro en ny meningsmåling fra Geocartography Knowledge Group i Tel Aviv. Nesten 80 prosent av de 500 deltakerne mener mediene påvirker sine lesere mer enn de reflektere lesernes synspunkter. 53 prosent mener mediene støtter og forsøker å fremme venstreorienterte standpunkt. Blant religiøse (73 prosent) og ungdom mellom 18 og 34 år (60 prosent) er denne oppfatningen enda mer utbredt. Ariel universitetssenter i Samaria har bestilt meningsmålingen. Jusprofessor Abraham Sion ved skolen mener undersøkelsen avdekker at mediene former israelernes politiske syn. – Etter alt vi har gått gjennom i det israelske samfunnet de siste 20 årene, hvordan kan det være mulig at noen mennesker fortsatt tror det er mulig å oppnå fred med palestinerne? spør Sion. – Det er mange mennesker som fortsatt tror at Oslo var den rette veien å gå. Og det, tror jeg, er et direkte resultat av mediedekningen de siste 20 årene, og medienes påvirkningskraft i befolkningen, sier Sion. 14 prosent av israelerne mener de hebraiske mediene har en høyreorientering. Omkring 33 prosent mener mediene er noenlunde nøytrale. Den samme meningsmålingen viser at 43 prosent av israelerne opplever høyesterettsdommer som partiske til fordel for venstresiden. Kun fem prosent mener høyesterett velger en høyreorientert agenda i sine domsavgjørelser.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart