Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

«Vredens dag» i Jerusalem

Den islamske bevegelse i Israel og Hamas har erklært "vredens dag" i Jerusalem. Tidlig tirsdag ettermiddag meldes det om en rekke konfrontasjoner hvor store mengder palestinske ungdom har deltatt i steinkasting mot israelsk politi. Det skal ha vært voldelige sammenstøt både i Shuafat, Isawiya, Abu Dis, Gamlebyen, Wadi Joz og Silwan. Yedioth Aharonoth melder at tre politimenn og 11 opprørere er lettere skadet. 31 opprørere er arrestert, melder Jerusalem Post. Israelsk politi har brukt sjokkgranater, tåregass og andre midler for å spre opprørerne. De siste opprørene er blitt ladet av eksplosiv retorikk fra palestinske ledere. – Netanyahu-regjeringen er farlig og uansvarlig, og leder regionen til en tredje intifada, sa Knesset-medlem Talab El-Sana tirsdag morgen. – Palestinerne må "samle seg ved Al-Aqsa for å redde den" fra "israelske forsøk på å ødelegge moskeen og erstatte den med templet", sa Khatem Abd el-Kader, Fatahs ansvarlige for Jerusalem-spørsmål, på søndag. For å begrense opprøret har israelsk politi tirsdag stanset minst to busser som var på vei fra Nord-Israel til Jerusalem med arabiske aktivister. En passasjer ble arrestert etter at han angrep en politimann som kom inn i bussen. Dagens opprør kommer i kjølvannet av at Hurva-synagogen i det jødiske kvarteret av Gamlebyen ble gjenåpnet mandag. En jødisk organisasjons planer om å arrangere besøk på Tempelplassen, er også brukt som påskudd for opprøret. Israelsk politi har gjort det klart at Tempelplassen er stengt for alle besøkende, og at bare muslimske kvinner og menn over 50 år har adgang. (Arkivbildet er fra begynnelsen på den andre intifadaen.)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart