Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hamas: – Vi tar ikke ansvar for mislykkede samtaler

Det sentrale Hamas-medlemmet Mahmoud al-Zahar sa torsdag at det ikke finnes noen link mellom deres to terrorangrep og fredsprosessen.
Tirsdag kveld ble fire personer drept på Vestbredden da de ble skutt mens de kjørte bil. Onsdag kveld ble et ektepar angrepet på samme måte, men de overlevde, sannsynligvis fordi terroristens håndvåpen klikket.
I dag starter fredssamtalene mellom Israel og PA i Washington, men likevel er det ingen sammenheng, påstår al-Zahar. Beslutningen om å gå til angrep ble begått av personer «ute i felten».
– Det finnes dem som sier at timingen av angrepene var med vilje. Når mennesker har muligheten, så vel som kapasitet og målene, så handler de, forklarer al-Zahar.
– Vi vil ikke bære ansvaret for det som er feil i utgangspunktet, forklarer al-Zahar og mener fredssamtalene mellom Israel og PA.
– Vi ønsker at situasjonen på Gaza skal forbli rolig, fordi vi frigjorde det. På nåværende tidspunkt snakker vi ikke om frigjøring av hele Palestina. Den nåværende planen er å frigjøre Vestbredden. Dersom PA lykkes med det så skal vi gi dem ros. Og hvordan ble Gaza frigjort? Gjennom forhandlinger? Selvfølgelig ikke. For israelerne forstod at okkupasjon av Gaza har en høy pris og valgte å forlate området. Men spørsmålet er: Hvem forhindrer motstand på Vestbredden nå? PA gjør det, ved å samarbeide med Israel i sikkerhetsspørsmål, la han til.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart