Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Ahmadinejad forlot FN-salen da Peres talte

En tostatsløsning er det eneste som kan skape fred mellom Israel og palestinerne, sa Israels president Shimon Peres under sin tale for FNs generalforsamling mandag. Han gjorde det også klart at Israel er klare til å innlede samtaler med Syria. Irans president Mahmoud Ahmadinejad og hans kollega fra Libanon, Michel Suleiman, forlot salen i det Peres inntok podiet, melder Yedioth Aharonoth. – Historien har blitt skrevet i blod. De fleste kriger har handlet om territorier. I dag har vitenskap, kreativitet og kunnskap erstattet landområder som kilde til velstand. Land kan bli okkupert, men ikke vitenskapen, erklærte den israelske presidenten til generalforsamlingen. – Vitenskapen er global og grenseløs. Armeer kan ikke overvinne den. Men likevel sprer lovløse terrorister vold forårsaket av ideologiske forskjeller, sosiale gap og ren fanatisme. Det nye årtusenet må befri verden fra blodbad, fra diskriminering, fra sult, fra likegyldighet, fra sykdommer, la han til. Peres talte også om Israels utvikling. – Jeg snakker på vegne av et lite folk og et lite land. Vi kjente gjenfødelsen på tross av mordet på en tredjedel av vårt folk – Shoah (Holocaust). Vi var alene. Vårt land ble angrepet sju ganger på 62 år – og igjen var vi alene. – På tross av kriger stiftet vi fred med Egypt og Jordan. Den territorielle tvisten med Libanon er over, slik FN har anerkjent. Vi forlot Gaza-stripen på eget initiativ – fullstendig. Vi forhandler nå med palestinerne i håp om å få til en tostatsløsning: En jødisk stat – Israel. En palestinsk stat – Palestina. Det finnes intet annet fredelig alternativ, og jeg tror vi skal lykkes, sa Peres.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart