Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Vi må kjempe mot glemselen

President Shimon Peres talte tirsdag ettermiddag i minnesamlingen som etter jødisk kalender markerer 15-årsdagen for mordet på Israels statsminister Yitzhak Rabin (bildet) i Tel Aviv. Han fortalte om sitt 50 år lange vennskap med Rabin, om deres uenigheter og om deres diskusjoner. Rabins etterlatte, forsvarsminister Ehud Barak, flere sentrale politikere og studenter var tilstede. – Fra foten av Sinai-fjellet til skråningen ved Rabin Square er det et bud som står seg gjennom alle generasjoner: Du skal ikke drepe. Du skal ikke drepe et menneske. Du skal ikke drepe en idé, sa Peres i begynnelsen av sin tale. – Mordet er et lovbrudd som ikke må tilgis og ikke må glemmes. Vi holder en minnesamling fordi vi må kjempe mot glemselen. En slik glemsel er en fiende mot menneskeheten. Det setter også demokratiet i fare, fortsatte han. – Yitzhak var bestemt på å bevege seg framover mot fred, mens han var klar over de interne og eksterne vanskelighetene, la Peres til, før han begynte å snakke om stemningen på fredsdemonstrasjonen som endte med drapet på Rabin. – Demonstrasjonen var ment å beregne fredstilhengernes støtte. […] Yitzhak var overrasket over den enorme entusiasmen, den utrolige spontaniteten ingen kunne ha organisert på forhånd. Det var en glød av kjærlighet fra folket. Vi ble alle satt ut av den enorme gløden […] Mot slutten av demonstrasjonen ba sikkerhetsvaktene oss forlate podiet hver for oss. Så jeg gikk ned trappen alene. Yitzhaks bil var parkert foran min. Sjåføren stod ved døren. Jeg snudde hodet og så Yitzhak komme ned trappen. Da jeg satte meg i bilen hørte jeg så vidt lydene. Før jeg skjønte hva som hadde skjedd dyttet sjåførene meg inn i bilen […] Kun flere minutter senere forklarte de meg at han var på vei mot sykehuset, fortalte Peres. Yitzhak Rabin døde senere av skadene på sykehuset. Han ble skutt av en jødisk terrorist. Ifølge presidenten tapte Israel sin "landsfader" den dagen, 4. november 1995. LES MER PÅ TEMASIDEN YITZHAK RABIN

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart