Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Frykter hva Mexico og Chile vil gjøre

En rekke ambassadører og representanter for latinamerikanske stater har besøkt personer høyt i systemet i det israelske utenriksdepartementet (UD) de siste ukene. Etter at Argentina, Brasil og Bolivia valgte å anerkjenne en selvstendig og uavhengig palestinsk stat på Vestbredden og Gaza-stripen, frykter Israel at dette kan spre seg til andre land. Derfor får alle besøkende diplomater det samme budskapet av UD: En anerkjennelse av "Palestina" rammer fredsprosessen. Generaldirektør for departementet, Rafi Barak, har sendt ut instrukser til alle israelske diplomater på alle nivåer rundt om i verden. Disse instruksene gjelder argumenter man skal taes i bruk mot en internasjonal anerkjennelse av en palestinsk stat. På tross av dette vinner den palestinske bølgen stadig fram, skriver Yedioth Aharonoth. To stater Israel mener er svært viktige for at ikke hele Latin-Amerika skal anerkjenne "Palestina", er Chile og Mexico. Chile har en halv million arabiske innbyggere, mens Mexico kan føre bølgen ut i verden. – Dersom Chile og Mexico følger Brasil og Argentina vil dette være et tegn for andre latinamerikanske stater. De vil ikke føle seg komfortable med å være på sidelinjen, sier en nasjonal diplomat fra området. Han tror likevel ikke bølgen vil få store konsekvenser for Israel, dersom den holder seg innenfor Latin-Amerika.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart