Israel solgte våpen til Argentina under Falklandskrigen

I all hemmelighet solgte Israel våpen og utstyr til Argentina under Falklandskrigen i 1982, skriver den argentinske forfatteren og journalisten Hernan Dobry i boken «Operation Israel: the rearming of Argentina during the dictatorship (1976/1983)». Israels daværende statsminister Menachem Begin skal ha vært ekstra motivert til å hjelpe Argentina på grunn av sitt fiendskap mot britene. Begins nære venn Dov Gruner ble henrettet av de britiske mandatmyndighetene i Palestina i 1947.
Våpenleveransene til Argentina, som gikk via Peru, kan ha vært hemmelig for omverden, men ikke for britene, og fikk heller ikke avgjørende påvirkning for krigen. Storbritannia vant Falklandskrigen i løpet av 70 dager.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart