Vi foretrekker Hamas framfor Israel

Fatah-leder Tawfiq Tirawi hevdet torsdag at forsoningen mellom Hamas og Fatah vil fremme palestinske interesser, særlig i forhold til PA-myndighetenes planer om å be FN anerkjenne en palestinsk stat i september. Samarbeidet mellom organisasjonene er «viktigere enn fred med Israel», hevdet Tirawi.
– Vi ønsker at denne palestinerne skal stå fram for FNs generalforsamling samlet. Vårt krav vil bli gitt til FN med sterk støtte fra alle palestinske grupperinger og alle landene som har anerkjent Palestina til nå, forklarte han.
– Dersom Israel tror at vi må velge mellom fred med dem og fred med Hamas, kan du spørre enhver palestiner og de vil fortelle deg at de foretrekker palestinsk enhet framfor fred. Vi vil ønske all fred med Israel velkommen. Men de må stanse bygging i bosetningene […] Det er Israel som velger bosetningene framfor fred, påstod Fatah-mannen.
På spørsmål om Fatah har tenkt gjennom det faktum at mesteparten av verdenssamfunnet anser Hamas for å være en terrorgruppe, svarte Tirawi: «Ingen palestinsk gruppering er en terrororganisasjon i våre øyne.»
Stemningen i Ramallah blant folk flest er forsiktig og avventende etter at avtalen mellom Fatah og Hamas ble offentliggjort. Innbyggere uttrykte overfor Yedioth Aharonoth skepsis når det gjelder unionens sjanser til å bli en suksess. Flere er også skeptiske til Hamas og deres terroraktivitet.
– Hamas kjenner bare én vei, og det er terrorens vei. Ikke fredens vei, forklarer en av innbyggerne til avisen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart