Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Syrere flykter over grensen til Tyrkia

Natt til torsdag flyktet rundt 122 syrere fra landsbyen Jisr al-Shugur over grensen til Tyrkia. De fryktet for sine liv etter at militære tropper og stridsvogner nærmet seg. Regjeringen har beskyldt bevæpnede bander i området for å ha drept flere sikkerhetstjenestemenn.
Samtlige av flyktningene reiste til landsbyen Karbeyaz Koyu på andre siden av grensen. De ble siden tatt hånd om i flyktningleiren som er satt opp av Røde halvmåne i Yaylatag, 45 kilometer vest for Karbeyaz Koyu. Til sammen er nå over 420 syrere ankommet her.
Tyrkias statsminister Tayyip Erdogan lover at landet ikke vil stenge grensene for de som flykter fra regjeringens voldsbruk i nabolandet. Han ba også Damaskus vise større toleranse overfor demonstrantene i landet.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart