Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Mandag talte USAs president Barack Obama på en kampanjemiddag for potensielle jødiske givere til sin presidentvalgkamp. Han forsikret om at båndene mellom Washington og Jerusalem er ubrytelige. – Vårt ubrytelige prinsipp vil være at USA og Israel alltid vil være trofaste allierte og venner, at det båndet er ubrytelig og at Israels sikkerhet alltid vil være blant de topprioriterte sakene i amerikansk utenrikspolitikk. Det er fordi at det er det rette å gjøre, at Israel er vår nærmeste allierte og venn. Det er et robust demokrati, de deler våre verdier og prinsipper, understreket Obama til kraftig applaus fra salen.

En egyptisk kilde sier til London-avisen al-Hayat at Hamas nylig avslo et tilbud fra Israel som ville fått i gang igjen forhandlingene om løslatelse av Gilad Shalit. Det er fem år siden den israelske soldaten ble kidnappet av Hamas, og han har sittet i deres fangenskap siden.
Den arabiskspråklige avisen beskriver Israels tilbud som «radikalt og veldig annerledes».

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart