Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Nødhjelpsorganisasjoner kritiseres i Shalit-saken

En fellesuttalelse fra tolv nødhjelpsorganisasjoner ble publisert på hjemmesiden til Human Rights Watch (HRW) i forrige uke. De har siden blitt kraftig kritisert av Israel og USA fordi de ikke krever løslatelse av soldat Gilad Shalit, som sitter i Hamas-fangenskap. Han ble kidnappet av terrorister i 2006.
Fellesuttalelsen til organisasjonene ble sluppet på dagen fem år etter Shalit ble fanget med overskriften «Hamas: Menneskeliv er ikke forhandlingskort». De krevde blant annet at terrorgruppen umiddelbart «gjøre slutt på den inhumane behandlingen av Gilad Shalit».
– Vi har ikke tatt til orde for at han må bli frigjort, bekrefter talsmann i HRW, Minky Worden, tirsdag.
– Vi har gjentatte ganger tatt opp behandlingen av Shalit som bryter med internasjonal lov og har bedt Hamas-myndighetene på Gaza om å stanse den onde og inhumane behandlingen, forklarer han til Jerusalem Post.
Susanna Flood i Amnesty International bekrefter det samme og mener israeleren må defineres som «krigsfange». Amnesty krever generelt ikke frigjørelse av slike fanger, hevder hun.
Leder i Emergency Committee for Israel i USA, Noah Pollak, er svært kritisk til holdningen.
– Merkelig nok hevder Det palestinske senter for menneskerettigheter at Shalit ble fanget inne på Gaza og at han derfor er en krigsfange. Dette er en løgn ment å rettferdiggjøre fengslingen. Så la oss ikke spare på ord: B’Tselem, HRW og Amnesty gir denne løgnen legitimitet ved å signere den felles presseuttalelsen. De utviser også en vilje til å ignorere internasjonal lov når det passer med deres politiske mål.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart