Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Tyrkia utviser israelsk ambassadør

Forholdet mellom Israel og Tyrkia tilspisser seg ytterligere etter at rapporten om Israels bording av Gaza-flåten i mai 2010 ble offentliggjort torsdag. Fredag kunngjorde Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu at landet utviser Israels ambassadør i landet, Gabby Levy, samt fryser viktig militært og økonomisk samarbeid. Ankara ønsker også å saksøke Israel for drapene på de ni tyrkiske statsborgerne under hendelsene.
Davutoglu sa tidligere på dagen under en pressekonferanse at funnene i Palmer-rapporten var «uakseptable», og at Israel «må betale prisen. Den høyeste prisen de kan betale er å miste vårt vennskap.» Han la til at på tross av rapportens støtte til Israels rett til å opprettholde blokaden over Gaza, vil Tyrkia fortsatt ikke anerkjenne denne retten.
Alt militær samarbeid mellom landene er nå terminert og Tyrkia har nedgradert de diplomatiske forbindelsene. En kraftig amerikansk militær radar som Ankara har gått med på å installere på tyrkisk jord, vil de ikke lenger ha dersom informasjonen den samler deles med Israel. Ifølge Wall Street Journal kritiserer flere republikanske senatorer Tyrkia for denne beslutningen

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart