Illustrasjonsfoto: Iron Dome-batteri nær Sderot i Sør-Israel. Foto: Bruker natanflayer, flickr.com.

Iron Dome-batteri kan bli utplassert i Haifa

Regjeringen ønsker å beskytte oljeraffineriene i byen i "krisetider".

Minister med ansvar det israelske sivilforsvaret, Matan Vilnai, sa tirsdag at Israel vurderer å plassere et Iron Dome-batteri permanent i Haifa. Målet er å beskytte oljeraffineriene i den store havnebyen.

– Raffineriene er avgjørende for at Israels økonomi fortsatt skal fungere i krisetider, sa han under et møte med leder i Oil Refineries, Pinchas Buchris.

I møtet ble Vilnai orientert om andre forsvarsmekanismer som er installert ved raffineriene. Han ble fortalt om en øvelse de ansatte nettopp gjennomgikk, for å simulere et angrep. Buchris viste også ministeren en plan for hvordan raffineriene vil fungere under en krigssituasjon, for å gi Israel «økonomisk kontinuitet.»

Mange kan bli drept
Skulle et raffineri bli rammet vil det ikke bare være de økonomiske følgene som kan være katastrofale for Israel, forklarer Yedioth Aharonoth. Utslipp av giftgasser og kjemikalier vil også kunne føre til tap av mange menneskeliv.

Iron Dome er et mobilt israelsk rakettforsvarssystem som er utviklet for å tilintetgjøre kortdistanseraketter i luften før de treffer sitt mål. I nåværende stund har Israel tre slike batterier utplassert rundt Gaza-stripen, mens målet er å ha 10-15 batterier tilgjengelige til bruk innen få år.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart