Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Iron Dome-batteri kan bli utplassert i Haifa

Illustrasjonsfoto: Iron Dome-batteri nær Sderot i Sør-Israel. Foto: Bruker natanflayer, flickr.com.
Regjeringen ønsker å beskytte oljeraffineriene i byen i "krisetider".

Minister med ansvar det israelske sivilforsvaret, Matan Vilnai, sa tirsdag at Israel vurderer å plassere et Iron Dome-batteri permanent i Haifa. Målet er å beskytte oljeraffineriene i den store havnebyen.

– Raffineriene er avgjørende for at Israels økonomi fortsatt skal fungere i krisetider, sa han under et møte med leder i Oil Refineries, Pinchas Buchris.

I møtet ble Vilnai orientert om andre forsvarsmekanismer som er installert ved raffineriene. Han ble fortalt om en øvelse de ansatte nettopp gjennomgikk, for å simulere et angrep. Buchris viste også ministeren en plan for hvordan raffineriene vil fungere under en krigssituasjon, for å gi Israel «økonomisk kontinuitet.»

Mange kan bli drept
Skulle et raffineri bli rammet vil det ikke bare være de økonomiske følgene som kan være katastrofale for Israel, forklarer Yedioth Aharonoth. Utslipp av giftgasser og kjemikalier vil også kunne føre til tap av mange menneskeliv.

Iron Dome er et mobilt israelsk rakettforsvarssystem som er utviklet for å tilintetgjøre kortdistanseraketter i luften før de treffer sitt mål. I nåværende stund har Israel tre slike batterier utplassert rundt Gaza-stripen, mens målet er å ha 10-15 batterier tilgjengelige til bruk innen få år.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart