NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Søppel har hopet seg opp under streiken. (Illustrasjonsfoto: Conrad Myrland, MIFF)
Søppel har hopet seg opp under streiken. (Illustrasjonsfoto: Conrad Myrland, MIFF)

Ingen ny generalstreik neste tre år

Avtalen mellom finansdepartementet og Histadrut sikrer midlertidig ansatte bedre arbeidsbetingelser. Histadrut på sin side lover å ikke ha nye generalstreiker de neste tre år.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

På streikens femte dag kom finansdepartementet og arbeidstakerorganisasjonen Histadrut til enighet og generalstreiken ble avsluttet. Streiken har først og fremst rammet offentlig sektor, og det mest synlige beviset har vært forsøpling i israelske byer.

 

Bedre lønn og vilkår mot tre år uten generalstreik

Streiken denne gangen har hovedsakelig dreid seg om ansatte med midlertidige kontrakter, spesielt de som er ansatt gjennom andre firmaer (vikarbyråer) og ikke direkte av staten.

I den nye avtalen får arbeidstakere med midlertidige kontrakter en minimumslønn på 4500 shekel (6950 kroner) per måned, en økning med 400 shekel (620 kroner) per måned. Dette tallet vil øke ytterligere til  4600 shekel (7100 kroner) i januar neste år og 4650 shekel (7175 kroner) i juli 2013.  De får også en forbedring av andre lønnsbetingelser, som for eksempel subsidierte måltider, større andel betalt av arbeidsgiverne inn i arbeidstakerens pensjonsfond, feriegaver. I tillegg lovet staten å ansette ytterligere 120 inspektører for å passe på at arbeidere med midlertidige kontrakter får sine rettigheter oppfylt.

Histadrut lovet på sin side å ikke ha generalstreiker på tre år.

Lederen i Histadrut, Ofer Eini, kom til en avtale med Organisasjonen for Israelske Økonomiske Organisasjoner, som representerer noen av landets største private arbeidsgivere sist uke. I henhold til denne avtalen vil midlertidige ansatte som sjåfører, hotell rengjørere og fabrikkarbeidere automatisk få fast ansettelse etter ni måneder. Rengjøringspersonell som jobber minst 170 timer per måned vil også bli fast ansatt etter ni måneder. Vaskepersonell og sikkerhetspersonale som forblir midlertidig ansatte vil bli gitt de samme lønns- og arbeidsbetingelser som de som er fast ansatte.

De to avtalene setter sluttstrek på mer enn tre måneder med forhandlinger. Arbeidsretten beordret partene om å forhandle første gang etter at Histadrut streiket i fire timer 7. november.

 

Netanyahu roste partene

Finansdepartementet og Histadrut kom frem til avtalen tidlig søndag morgen etter at samtaler sist uke og sent lørdag natt ikke hadde gitt noe gjennombrudd.

Statsminister Netanyahu lovpriste avtalen mellom de to partene og sa at avtalen reparerer «en mangeårig urett».

– Jeg gratulerer finansminister Yuval Steinitz og Histadrut-leder Ofer Eini med å ha kommet frem til en avtale som forbedrer lønnen og arbeidsvilkårene til midlertidige ansatte betydelig, sa Netanyahu da han åpnet det ukentlige regjeringsmøtet på søndag, melder Jerusalem Post.

 

Ti tusen tonn søppel i Tel Aviv

Israelere over hele landet er glade for nyhetene. Mange har sett og luktet resultatet streiken har hatt rett utenfor sine egne hjem, hvor søppelkasser har blitt mer og mer overfylt ettersom dagene gikk. Regnet de siste dagene har også gjort sitt til at matavfallet har råtnet fortere, og dermed luktet enda mer, i tillegg til å produsere flere bakterier, parasitter og tiltrukket seg rotter og mus.

Omtrent halvparten av søppelet i de store byene har ikke blitt hentet siden onsdag. I noen områder har man privat søppeltømming, og disse områdene har derfor ikke vært så plaget av streiken. I Tel Aviv-området regner man med at mer enn 10 000 tonn søppel ligger i gatene.

 

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart