Israels finansminister Yuval Steinitz lover at skattetrykket i Israel ikke vil gå opp, med mindre skatteinntektene synker mer enn forventet. (Foto: GPO)
Israels finansminister Yuval Steinitz lover at skattetrykket i Israel ikke vil gå opp, med mindre skatteinntektene synker mer enn forventet. (Foto: GPO)

– Ingen planer om å øke skattene

I et intervju understreker finansminister Yuval Steinitz at på tross av budsjettunderskuddene, er det ikke aktuelt å øke skattene i Israel.

– Ting er i ferd med å utvikle seg. Noe har allerede begynt, mens andre ting er på vei. Jeg har ingen hensikt om å innføre nye skatter, foruten den nødvendige balanseringen innen skattesystemet i seg selv, forklarer Yuval Steinitz i et intervju med Israel Hayom.

Finansministeren forklarer at budsjettunderskuddet som regjeringen for øyeblikket opplever, ikke vil føre til at det totale skattetrykket vil bli økt.

– Faktisk har prognosene rundt rekkevidden av underskuddet allerede snudd. Vi planla statsbudsjettet med et mål om 2 prosent underskudd. De nåværende prognosene peker mot at underskuddet vil nå 3,3 til 3,6 prosent. Men så lenge det økede underskuddet ikke kommer fra beslutninger fra regjeringen eller Knesset, men heller fra en nedgang i skatteinntektene, har jeg bestemt meg for å akseptere noe økning [i underskuddet] og ikke innføre nye skatter. Men dersom underskuddet vokser dramatisk og overgår de nåværende prognosene med betydelig margin, er det åpenbart at vi ikke har noe annet valg. Vi vil undersøke andre mulige tiltak, forklarer han.

Steinitz la også fram en økonomisk plan som viser hvordan regjeringen har tatt tak i de sentrale punktene som ble løftet fram av den sosiale protestbevegelsen i Israel sist sommer.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart