Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Den engelskspråklige papirutgaven av Ha'aretz. (Foto: flickr.com)
Den engelskspråklige papirutgaven av Ha'aretz. (Foto: flickr.com)

Full streik i Ha’aretz

Dagens utgave av avisen Ha'aretz kom aldri i salg som følge av at de ansatte streiket 24 timer i protest mot en rekke oppsigelser.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Streiken ble innledet onsdag ettermiddag.

– I morgen vil alle av oss som er ansatt i alle sektorer av papiravisen og nettavisen, gå til streik. Ingen ansatte vil ta bilder, skrive artikler, redigere, designe, produsere eller intervjue, før streiken er over. Husk: Det blir ingen avis uten journalister, het det i en pressemelding som ble publisert tirsdag kveld.

80-100 av det venstreorienterte mediehusets 400 ansatte vil i nærmeste framtid miste jobben. I Israel er trenden den samme som i Norge. Papiraviser mister opplag, mens det ikke blir lettere å tjene gode penger på nett. En ekstrafaktor som gjør det særlig vanskelig for mediemarkedet i Israel, er den populære gratisavisen Israel Hayom. Den vokser raskt og er i ferd med å utkonkurere flere mediehus.

Tøft marked
Ha’aretz’ torsdagsavis denne uken kunne som følge av streiken ikke bli utgitt. De ansattes representanter krever nå et møte med ledelsen for å diskutere situasjonen. Men eier Amos Schocken beskylder sine ansatte for å ikke ta inn over seg hvor trange kår mediebransjen har for øyeblikket.

– De siste årene har jeg gjort mye for å sikre at Ha’aretz fortsetter å eksistere og oppfylle sin unike rolle i det israelske samfunnet, samtidig som jeg må være realistisk som arbeidsgiver […] Å holde Ha’aretz i live krever sterke virkemidler, som ikke vil gjøre noen fornøyd, sa Schocken.

Fredagsutgaven av avisen vil bli utgitt som vanlig, etter som streiken ender torsdag ettermiddag.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart