Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Irans økonomi er ute av kontroll

Natt i Irans hovedstad Teheran (bildet) og natt over Irans nasjonale økonomi for øyeblikket. (Foto: Sam Anvari)
Natt i Irans hovedstad Teheran (bildet) og natt over Irans nasjonale økonomi for øyeblikket. (Foto: Sam Anvari)
Inflasjonen i Iran løper fullstendig løpsk. For hver måned som går blir staten nesten 25 prosent fattigere, kun som følge av prisøkning. Nasjonale økonomer og analytikere kritiserer den iranske sentralbanken.

Det er heller ikke noe som helst tegn på bedring. Fra august til september økte inflasjonen i Iran med 24 prosent, som igjen var en halv prosent høyere enn måneden i forveien. Det er en situasjon som er katastrofal, både for den jevne iraner, for myndigheter og for dem som eier egen bolig. Sammenliknet med dollaren har rialen mistet 80 prosent av sin verdi kun på kort tid.

Men problemene stanser ikke der. For iranske økonomer beskylder nærmest Teheran for å skjule den egentlige inflasjonsraten. Professor ved Tabatabai universitet, Mehdi Taghavi, mener det virkelige tallet kan være nærmere 50 prosent inflasjon på månedsbasis. Mange vestlige økonomer mener virkeligheten er enda verre, skriver Jerusalem Post.

Den iranske regjeringen har gitt de internasjonale sanksjonene skylden for den ekstreme utviklingen, mens mange opposisjonelle og økonomer hevder dette skyldes myndighetenes egen politikk.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart