Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Israel er et sant mirakel i ørkenen

Senator Marco Rubio. (Foto: US Senate)
Senator Marco Rubio. (Foto: US Senate)
- De siste årene har jeg tatt et skritt fra ikke bare å støtte Israel, men jeg har begynt å elske det Israel er og det Israel står for, sier den unge senatoren Marco Rubio, som nevnes blant favorittene til å bli republikanernes neste presidentkandidat. Han omtaler Israel som "et sant mirakel i ørkenen".

Like etter at Rubio ble valgt til senatet for første gang i november 2010, dro han på en privat tur til Israel sammen med sin kone.

– Jeg ble glad i landet og alt det står for. Det jeg liker med Israel er at det står for demokrati og frihet. I en del av verden hvor så få mange ikke har noen stemme til å avgjøre hvem som representerer dem eller styrer dem, er Israel et levende demokratisk samfunn, sa Rubio under en tale på en pro-israelsk støttemarkering i Miami i november.

– Israel har en ekstraordinær økonomi. I en del av verden hvor generasjoner etter generasjoner har vært sunket i fattigdom, har Israel en økonomi som gir mulighet til å klatre ut av fattigdom og gir mulighet for entreprenørskap. Det er et sant mirakel i ørkenen, fortsatte Rubio.

Han nevnte også hvordan Israel overgår alle sine naboer når det gjelder menneskerettigheter, for eksempel når det gjelder rettigheter for kvinner og respekt for ulike trosretninger.

– Jeg kan ikke forestille en annen regjering i verden som ville være mer respektfull for de ulike trosretninger, og gi alle tilgang til de hellige steder [i Jerusalem]. Det er land i den delen av verden hvor det ikke er tillatt å bygge kristne kirker, hvor det å konvertere til kristendom blir straffet med døden. Tanken på at regjeringer som tenker slik noen gang vil kunne styre over noen del av den jødiske hovedstaden Jerusalem er utenkelig og uakseptabelt, sa Rubio.

– Jeg er glad i Israel på grunn av Amerika. Vi har ingen bedre venn i verden. Igjen og igjen når Amerikas interesser har vært truet, har Israel stått ved Amerika, understreket Rubio.

Senatoren uttrykte stor glede over at Demokrater og Republikanere står sammen i støtten til Israel.

– Dersom vi på en eller annen måte kunne koblet Israel til [de økonomiske utfordringene hvor amerikansk politikk er splittet], kunne vi fått løst det på noen minutt, spøkte Rubio.

Marco Antonio Rubio (41) sitter i utenrikskomiteen i Senatet. Hans foreldre kom til Florida fra Cuba på midten av 1950-tallet. Han nevnes som en mulig framtidig presidentkandidat for Republikanerne, ikke minst fordi man tror han kan trekke til seg latin-amerikanske velgergrupper.

Se hele talen:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X5xsN9GMh8M[/youtube]


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart