Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Vil øke BNP med 300 milliarder på fem år

"Modige turister får store rabbater", står det på døren til en sølvforhandler øverst i Ben Yehuda-gaten i Jerusalem. (Illustrasjon: David Poe, flickr.com)
"Modige turister får store rabbater", står det på døren til en sølvforhandler øverst i Ben Yehuda-gaten i Jerusalem. (Illustrasjon: David Poe, flickr.com)
Organisasjonen for israelske handelskammer (FICC) har presentert en femårsplan, som de hevder vil gi en vekst på 300 milliarder kroner. Vekstmiddelet er å styrke næringslivet, mener de.

Planen ble sendt fra  FICC til Knessets 53 ferske medlemmer  søndag. I forslaget tar de til orde for å effektivisere offentlig sektor og kutte offentlige utgifter med 15 milliarder kroner.

De siste årene har israelske bedrifter slitt med å få eksportert varene sine. Landets største handelspartner, EU, sliter for eksempel med sterke økonomiske utfordringer. Heller ikke betydelige importører av israelske varer, som USA og Kina, er inne i sin beste økonomiske periode. FICC ønsker å minske offentlig sektor, slik at pengene heller kan brukes på å styrke israelske bedrifter, melder Ha’aretz.

Vil redusere ledighetstrygd
– I første fase må regjeringen og Knesset ta seg av budsjettunderskuddet og problemet det forårsaker. Et tema som er viktig for den israelske økonomiens framtid, som må løses over kort tid. Samtidig må en vurdere hvordan den israelske økonomien vil se ut om fem år og hvilke nasjonale ressurser som vil være tilgjengelige for oss innen utgangen av den perioden. Jeg vil si, uten å nøle, at dersom vi går for tre overordnede politiske mål som politikerne forplikter seg fullstendig til, vil vi innen fem år kunne øke bruttonasjonalprodukt med ikke mindre enn 300 milliarder kroner og redusere budsjettunderskuddet med 15 milliarder, skriver presidenten Uriel Lynn.

Måten han ønsker å gjøre det på er gjennom å øke deltakelsen i arbeidslivet, redusere arbeidsledighetstrygden og få regjeringen til å styrke sine incentiver for å få folk i arbeid. Ifølge Lynn er det dette som vil kunne finansiere israelsk velferd i framtiden, ikke økte skatte- og merverdiavgiftsatser.

Organisasjonen for israelske handelskammer er en paraplyorganisasjon for israelske bedrifter, arbeidsgiverforeninger og handelskammer, for å beskytte og kjempe for næringslivets interesser.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart