Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

"Modige turister får store rabbater", står det på døren til en sølvforhandler øverst i Ben Yehuda-gaten i Jerusalem. (Illustrasjon: David Poe, flickr.com)
"Modige turister får store rabbater", står det på døren til en sølvforhandler øverst i Ben Yehuda-gaten i Jerusalem. (Illustrasjon: David Poe, flickr.com)

Vil øke BNP med 300 milliarder på fem år

Organisasjonen for israelske handelskammer (FICC) har presentert en femårsplan, som de hevder vil gi en vekst på 300 milliarder kroner. Vekstmiddelet er å styrke næringslivet, mener de.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Planen ble sendt fra  FICC til Knessets 53 ferske medlemmer  søndag. I forslaget tar de til orde for å effektivisere offentlig sektor og kutte offentlige utgifter med 15 milliarder kroner.

De siste årene har israelske bedrifter slitt med å få eksportert varene sine. Landets største handelspartner, EU, sliter for eksempel med sterke økonomiske utfordringer. Heller ikke betydelige importører av israelske varer, som USA og Kina, er inne i sin beste økonomiske periode. FICC ønsker å minske offentlig sektor, slik at pengene heller kan brukes på å styrke israelske bedrifter, melder Ha’aretz.

Vil redusere ledighetstrygd
– I første fase må regjeringen og Knesset ta seg av budsjettunderskuddet og problemet det forårsaker. Et tema som er viktig for den israelske økonomiens framtid, som må løses over kort tid. Samtidig må en vurdere hvordan den israelske økonomien vil se ut om fem år og hvilke nasjonale ressurser som vil være tilgjengelige for oss innen utgangen av den perioden. Jeg vil si, uten å nøle, at dersom vi går for tre overordnede politiske mål som politikerne forplikter seg fullstendig til, vil vi innen fem år kunne øke bruttonasjonalprodukt med ikke mindre enn 300 milliarder kroner og redusere budsjettunderskuddet med 15 milliarder, skriver presidenten Uriel Lynn.

Måten han ønsker å gjøre det på er gjennom å øke deltakelsen i arbeidslivet, redusere arbeidsledighetstrygden og få regjeringen til å styrke sine incentiver for å få folk i arbeid. Ifølge Lynn er det dette som vil kunne finansiere israelsk velferd i framtiden, ikke økte skatte- og merverdiavgiftsatser.

Organisasjonen for israelske handelskammer er en paraplyorganisasjon for israelske bedrifter, arbeidsgiverforeninger og handelskammer, for å beskytte og kjempe for næringslivets interesser.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart