Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Trolig er enda et gigantisk gassfelt funnet utenfor Israels kyst

Israelsk plattform i Tamar-feltet. (Illustrasjonsfoto: Hibr / Flickr.com)
Israelsk plattform i Tamar-feltet. (Illustrasjonsfoto: Hibr / Flickr.com)
Nye seismikkundersøkelser tyder på store forekomster av petroleumsprodukter i undergrunnen på et nytt felt.

I en rapport publisert søndag 17. januar kunne et israelsk konsortium melde at de har gjort undersøkelser som tyder på at feltene Daniel Øst og Daniel Vest i israelsk territorialfarvann kan inneholde nesten like mye naturgass som Tamar-feltet, der produksjonen startet for tre år siden.

Rapporten er basert på estimater etter seismikkundersøkelser. Hittil har de ikke gjennomført noen prøveboringer på feltene som egentlig består av 10 geologiske strukturer, skriver Haaretz.

Daniel-feltene ligger lenger sør enn de andre store gassfeltene Tamar, Leviathan og Dalit. Tamar ble oppdaget i 2009 og det mer enn dobbelt så store Leviathan-feltet, ble oppdaget i 2010.

Ettersom Daniel-feltet består av 10 deler må hvert område prøvebores og undersøkes separat. Dermed vil kostnadene ved å bygge det ut bli høye, og med dagens lave energipriser er det usikkert om det vil bli lønnsomt å utvinne gassen.

Administrerende direktør for det ene ledende selskapet, Eran Saar i Isramco Negev, forteller at funnet er lovende, men at de kommer til å gå fram stegvis.

– Ifølge min ydmyke mening er ikke dette en dramatisk utvikling for den israelske gassindustrien. Vi snakker ikke om et bekreftet funn, men om potensielle ressurser som vi på det nåværende tidspunkt ikke med sikkerhet vet befinner seg der, forteller han til Haaretz.

Administrerende direktør i det andre ledende selskapet, Ron Maor i Modiin Energy, sier til Times of Israel at de er begeistret over potensialet for å finne store mengder gass på feltet og at de sammen med partnerne vil starte prøveboring så snart som mulig.

– Vi håper israelske myndigheter vil oppmuntre til fortsatt aktivitet på de potensielle gassfeltene Daniel Øst og Daniel Vest, sier han.

Det er bare noen uker siden den israelske regjeringen ved fungerende økonomiminister Benjamin Netanyahu vedtok en rammeplan for gassektoren. Dermed vil utvinningen av gass fra Leviathan-feltet snart kunne starte opp.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart