Israelsk plattform i Tamar-feltet. (Illustrasjonsfoto: Hibr / Flickr.com)
Israelsk plattform i Tamar-feltet. (Illustrasjonsfoto: Hibr / Flickr.com)

Trolig er enda et gigantisk gassfelt funnet utenfor Israels kyst

Nye seismikkundersøkelser tyder på store forekomster av petroleumsprodukter i undergrunnen på et nytt felt.

I en rapport publisert søndag 17. januar kunne et israelsk konsortium melde at de har gjort undersøkelser som tyder på at feltene Daniel Øst og Daniel Vest i israelsk territorialfarvann kan inneholde nesten like mye naturgass som Tamar-feltet, der produksjonen startet for tre år siden.

Rapporten er basert på estimater etter seismikkundersøkelser. Hittil har de ikke gjennomført noen prøveboringer på feltene som egentlig består av 10 geologiske strukturer, skriver Haaretz.

Daniel-feltene ligger lenger sør enn de andre store gassfeltene Tamar, Leviathan og Dalit. Tamar ble oppdaget i 2009 og det mer enn dobbelt så store Leviathan-feltet, ble oppdaget i 2010.

Ettersom Daniel-feltet består av 10 deler må hvert område prøvebores og undersøkes separat. Dermed vil kostnadene ved å bygge det ut bli høye, og med dagens lave energipriser er det usikkert om det vil bli lønnsomt å utvinne gassen.

Administrerende direktør for det ene ledende selskapet, Eran Saar i Isramco Negev, forteller at funnet er lovende, men at de kommer til å gå fram stegvis.

– Ifølge min ydmyke mening er ikke dette en dramatisk utvikling for den israelske gassindustrien. Vi snakker ikke om et bekreftet funn, men om potensielle ressurser som vi på det nåværende tidspunkt ikke med sikkerhet vet befinner seg der, forteller han til Haaretz.

Administrerende direktør i det andre ledende selskapet, Ron Maor i Modiin Energy, sier til Times of Israel at de er begeistret over potensialet for å finne store mengder gass på feltet og at de sammen med partnerne vil starte prøveboring så snart som mulig.

– Vi håper israelske myndigheter vil oppmuntre til fortsatt aktivitet på de potensielle gassfeltene Daniel Øst og Daniel Vest, sier han.

Det er bare noen uker siden den israelske regjeringen ved fungerende økonomiminister Benjamin Netanyahu vedtok en rammeplan for gassektoren. Dermed vil utvinningen av gass fra Leviathan-feltet snart kunne starte opp.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart