Israelsk plattform i Tamar-feltet. (Illustrasjonsfoto: Hibr / Flickr.com)
Israelsk plattform i Tamar-feltet. (Illustrasjonsfoto: Hibr / Flickr.com)

Trolig er enda et gigantisk gassfelt funnet utenfor Israels kyst

Nye seismikkundersøkelser tyder på store forekomster av petroleumsprodukter i undergrunnen på et nytt felt.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

I en rapport publisert søndag 17. januar kunne et israelsk konsortium melde at de har gjort undersøkelser som tyder på at feltene Daniel Øst og Daniel Vest i israelsk territorialfarvann kan inneholde nesten like mye naturgass som Tamar-feltet, der produksjonen startet for tre år siden.

Rapporten er basert på estimater etter seismikkundersøkelser. Hittil har de ikke gjennomført noen prøveboringer på feltene som egentlig består av 10 geologiske strukturer, skriver Haaretz.

Daniel-feltene ligger lenger sør enn de andre store gassfeltene Tamar, Leviathan og Dalit. Tamar ble oppdaget i 2009 og det mer enn dobbelt så store Leviathan-feltet, ble oppdaget i 2010.

Ettersom Daniel-feltet består av 10 deler må hvert område prøvebores og undersøkes separat. Dermed vil kostnadene ved å bygge det ut bli høye, og med dagens lave energipriser er det usikkert om det vil bli lønnsomt å utvinne gassen.

Administrerende direktør for det ene ledende selskapet, Eran Saar i Isramco Negev, forteller at funnet er lovende, men at de kommer til å gå fram stegvis.

– Ifølge min ydmyke mening er ikke dette en dramatisk utvikling for den israelske gassindustrien. Vi snakker ikke om et bekreftet funn, men om potensielle ressurser som vi på det nåværende tidspunkt ikke med sikkerhet vet befinner seg der, forteller han til Haaretz.

Administrerende direktør i det andre ledende selskapet, Ron Maor i Modiin Energy, sier til Times of Israel at de er begeistret over potensialet for å finne store mengder gass på feltet og at de sammen med partnerne vil starte prøveboring så snart som mulig.

– Vi håper israelske myndigheter vil oppmuntre til fortsatt aktivitet på de potensielle gassfeltene Daniel Øst og Daniel Vest, sier han.

Det er bare noen uker siden den israelske regjeringen ved fungerende økonomiminister Benjamin Netanyahu vedtok en rammeplan for gassektoren. Dermed vil utvinningen av gass fra Leviathan-feltet snart kunne starte opp.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart