Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Sterk økonomisk vekst i Israel

Tel Aviv. (Illustrasjonsfoto: Ronsho, flickr)
Det går bra for økonomien i Israel og landets økonomiske senter Tel Aviv. (Illustrasjonsfoto: Ronsho, flickr)
Det går så det griner i den israelske økonomien.

Israels økonomi vokste mye raskere enn forventet i årets tredje kvartal. En av årsakene til den formidable veksten er at landets sterke valuta ikke dempet eksportveksten, som mange hadde fryktet, skriver Financial Times.

Bruttonasjonalproduktet økte med 4,1 prosent, ifølge Central Bureau of Statistics. Det er langt over den forventede veksten på 2,5 prosent.

Den israelske shekelen er rekordsterk, noe som har skapt frykt for at landets eksport vil rammes. Men frykten har så langt ikke slått til. Eksporten øker.

Sentralbanken i Israel har forgjeves forsøkt å bremse shekelens vekst i nesten et tiår. Men til tross for flere tiltak har shekelen bare blitt sterkere og sterkere på grunn av landets sterke økonomiske vekst og redusert import av energi. Shekelen nærmer seg å være på det sterkeste nivået noensinne.

En av ulempene med den sterke israelske valutaen, sett med norske øyne, er at opphold i Israel er blitt dyrere. For nordmenn har prisene steget 60% siden 2012. Likevel opplever Israel at rekordmange turister besøker landet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart