Dette bildet er fra et møte 30. oktober 2017 der Israels finansminister Moshe Kahlon (nr. 3 fra v.) og palestinernes statsminister Rami Hamdallah (nr. 4 fra v.) deltok. (Twitter)
Dette bildet er fra et møte 30. oktober 2017 der Israels finansminister Moshe Kahlon (nr. 3 fra v.) og palestinernes statsminister Rami Hamdallah (nr. 4 fra v.) deltok. (Twitter)

Israel vil utstede 20.000 flere arbeidstillatelser til palestinere

Det totale antallet arbeidstillatelser for palestinske arbeidere har nå økt til 100.000.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Næringslivsavisen Globes skriver i en artikkel publisert onsdag 21. februar at israelske myndigheter har inngått en avtale med palestinske selvstyremyndigheter (PA) om å øke antallet arbeidstillatelser i Israel for palestinere med 20.000. Nyheten kommer fra kilder avisen har vært i kontakt med.

I februar 2016 skrev MIFF at Israel ville gi arbeid til 30.000 flere palestinere.

Den nye avtalen ble kjent i forbindelse med et møte dagen før mellom Israels finansminister Moshe Kahlon og den palestinske statsministeren Rami Hamdallah.

Generalmajor Yoav Mordechai fra Cogat og statssekretær i finansdepartementet, Yitzhak Cohen, deltok også. På den palestinske siden hadde statsminister Rami Hamdallah med seg finansministeren, Shukri Bishara.

Økningen i arbeidstillatelser betyr at det totale antallet palestinere som arbeider inne i Israel vil komme opp i 100.000. De fleste har arbeid i byggebransjen, industri eller i landbruket.

Kjøp israelske varer!
Mange palestinere fra Vestbredden arbeider i det israelske landbruket med å dyrke og høste grønnsaker og frukt.

Partene ble også enige om å fremme utviklingen av tre felles industriparker. To av dem, i Tarkumia ved Hebron og en annen vest for Ramallah, er velkjente. Den tredje industriparken vil bli etablert i Jordan-dalen i et samarbeid som også inkluderer Jordan. Ifølge planen vil denne parken også bli et frihandelsområde.

I tillegg ble det avtalt at Israel vil hjelpe palestinerne med å gjøre forberedelser før Det internasjonale pengefondet (IMF) setter i gang med en avtalt granskning. Palestinerne ønsker å tilfredsstille kravene om åpenhet og omfattende reformer som IMF har satt for å gi dem økonomisk bistand.

Ifølge Globes har representanter for de to partene hatt mange møter den siste tiden i Ramallah, Jerusalem og ved Allenby-broen på grenseovergangen mellom Israel og Jordan.

Allenby-broen på grensen mellom Israel og Jordan. (Foto: Wikipedia Commons)
Allenby-broen på grensen mellom Israel og Jordan. (Foto: Wikipedia Commons)

Erklæringene etter tidligere møter har bare handlet om økonomiske saker, men etter tirsdagens møte ble også politiske saker nevnt.

Ifølge Moshe Kahlons kontor oppfordret han palestinerne til å gjenoppta diplomatiske forhandlinger med Israel. Han anbefalte å bruke den amerikanske spesialutsendingen Jason Greenblatt som tilrettelegger, fordi USA er den eneste «rettferdige megler» i området.

Fra Rami Hamdallahs kontor ble det meldt at andre saker enn økonomiske ble diskutert på møtet.

En av deltakerne fortalte at «atmosfæren var mer enn positiv» og at den direkte kontakten mellom Kahlon og Hamdallah var «utmerket».

Tirsdagens møte betyr at det nå finnes en politisk kanal mellom den israelske regjeringen og de palestinske selvstyremyndighetene (PA) der verken Israels statsminister Benjamin Netanyahu eller palestinernes president Mahmoud Abbas er involvert.

https://www.facebook.com/MyIsrael/videos/1370712039613986/

Palestineren Rashid Mrar (49) har i 18 år arbeidet for det israelske selskapet Lipsky i Barkan industripark på Vestbredden. I denne videoen forteller han og flere andre at jøder og arabere arbeider sammen som en familie.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart