Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israel gir arbeid til 30.000 flere palestinere

De palestinske arbeiderne ved SodaStream-fabrikken har mye bedre arbeidsbetingelser enn det de kunne fått hos en palestinske arbeidsgiver. (Illustrasjonsfoto: CC BY-SA HonestReporting.com, flickr.com)
Hundrevis av palestinere jobbet på SodaStream-fabrikken på Vestbredden før den ble flyttet. (Foto: HonestReporting.com)
Høytstående militære ledere mener en økning av antall palestinske arbeidere innenfor den grønne linjen vil redusere palestinsk terror.

Den israelske regjeringen forbereder en avstemning etter at ledelsen i det israelske forsvaret (IDF) har presentert en plan om å gi arbeidstillatelse til 30.000 flere palestinske arbeidere. Det meldte Ha’aretz søndag 7. februar 2016.

Hovedpunktene i planen er allerede godkjent av det indre kabinettet i regjeringen. Den ble presentert for ledelsen i IDF, inkludert forsvarsminister Moshe Ya’alon og lederen for Coordinator of Government Activity in the Territories (COGAT), Yoav Mordechai, i forrige måned.

Planen har bred støtte blant ledelsen i forsvaret. Siden starten på den pågående palestinske voldskampanjen har flere militære ledere foreslått å øke antallet palestinske arbeidere i Israel. Ifølge dem skal det være en måte å redusere den pågående palestinske terroren mot israelere.

Forsvarsminister Ya’alon og forsvarssjef Gadi Eizenkot har begge sagt at de er imot å bruke kollektiv avstraffelse mot palestinerne ved å trekke tilbake eller avslå arbeidstillatelser etter terrorangrep.

IDF har vært nøye med å skille mellom terrorister og resten av den palestinske befolkningen på Vestbredden, det vil si de som ikke er involvert i voldshandlinger. Lederen for partiet Bayit Yehudi (Jødisk Hjem), Naftali Bennett, som er utdanningsminister i dagens regjering, har gitt sin støtte til planen.

Han ønsker å øke tallet til 100.000 arbeidere i stedet for 30.000, ifølge en artikkel i Times of Israel.

Shin Bet, Israels sikkerhetstjeneste, støtter også planen. Shin Bet vil få ansvaret med å sikkerhetsklarere alle palestinerne før de kan få arbeidstillatelse i Israel.

Rundt 58.000 palestinere har per i dag israelske arbeidsvisum. I tillegg  er rundt 27.000 palestinere ansatt i industrisoner i bosetninger på Vestbredden. Det er estimert at rundt 35.000 palestinere i tillegg arbeider ulovlig inne i Israel.

De 30.000 nye palestinske arbeiderne vil få jobb innen bygg og anlegg, industriproduksjon, tjenesteytende virksomheter og landbruk.

MIFF skrev tirsdag 9. februar at bare 1 av 120 000 palestinske arbeidere har gjennomført terrorangrep.

Kilde: I24news og Times of Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart