En illustrasjon av IAIs moderne kampsystem OPAL, som ble lansert i april 2019. (Foto: Israel Aerospace Industries)

Rekordomsetning for Israel Aerospace Industries

Gledelige nyheter fra et av Israels største selskaper.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Israel Aerospace Industries (IAI) melder om rekordomsetning på over 18 milliarder kroner i løpet av årets første halvår, skriver nettstedet CTech.

Det er en økning i inntektene på 4,6% i forhold til i fjor. Overskuddet i årets første halvår er 740 millioner kroner, som er en økning på 64% fra i fjor.

IAI er heleid av den israelske staten og har 15.000 ansatte. Selskapet er ledende innen fly- og forsvarsindustrien og designer, utvikler og produserer utstyr til sivil luftfart, droner, jagerfly, raketter, avionikk og romfart.

Rekordomsetningen skjer til tross for en kraftig nedgang i sivil luftfart som følge av koronapandemien, men selskapet forbereder seg på tøffere tider.

– Til tross for disse utfordringene, takket være fleksible ansatte og nøye gjennomtenkte planer, fikk IAI en historisk rekord i økonomiske resultater i første halvår av 2020. Vi vil fortsette å lede IAI mot en full realisering av selskapets forretningsmessige og teknologiske potensiale, sier styreformann Harel Locker.

Noe av årsaken til rekordomsetningen er utleie av Heron-droner til Hellas, produksjon av nye vinger til det supersoniske treningsflyet T-38, signering av flere store kontrakter og suksessfull oppskytning av en ny satellitt.

Selskapet, som er en av Israels største eksportbedrifter, har for tiden en ordrereserve på 118 milliarder kroner, som representerer rundt 3,4 års arbeid. Kontantbeholdningen i selskapet er drøyt ti milliarder kroner.

– IAI vil fortsette å lede Israels forsvarsindustri mot nye prestasjoner og bragder som vil gagne sikkerheten og velstanden i staten Israel, sier selskapet i en uttalelse.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart