Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Rekordomsetning for Israel Aerospace Industries

En illustrasjon av IAIs moderne kampsystem OPAL, som ble lansert i april 2019. (Foto: Israel Aerospace Industries)
Gledelige nyheter fra et av Israels største selskaper.

Israel Aerospace Industries (IAI) melder om rekordomsetning på over 18 milliarder kroner i løpet av årets første halvår, skriver nettstedet CTech.

Det er en økning i inntektene på 4,6% i forhold til i fjor. Overskuddet i årets første halvår er 740 millioner kroner, som er en økning på 64% fra i fjor.

IAI er heleid av den israelske staten og har 15.000 ansatte. Selskapet er ledende innen fly- og forsvarsindustrien og designer, utvikler og produserer utstyr til sivil luftfart, droner, jagerfly, raketter, avionikk og romfart.

Rekordomsetningen skjer til tross for en kraftig nedgang i sivil luftfart som følge av koronapandemien, men selskapet forbereder seg på tøffere tider.

– Til tross for disse utfordringene, takket være fleksible ansatte og nøye gjennomtenkte planer, fikk IAI en historisk rekord i økonomiske resultater i første halvår av 2020. Vi vil fortsette å lede IAI mot en full realisering av selskapets forretningsmessige og teknologiske potensiale, sier styreformann Harel Locker.

Noe av årsaken til rekordomsetningen er utleie av Heron-droner til Hellas, produksjon av nye vinger til det supersoniske treningsflyet T-38, signering av flere store kontrakter og suksessfull oppskytning av en ny satellitt.

Selskapet, som er en av Israels største eksportbedrifter, har for tiden en ordrereserve på 118 milliarder kroner, som representerer rundt 3,4 års arbeid. Kontantbeholdningen i selskapet er drøyt ti milliarder kroner.

– IAI vil fortsette å lede Israels forsvarsindustri mot nye prestasjoner og bragder som vil gagne sikkerheten og velstanden i staten Israel, sier selskapet i en uttalelse.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart