Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israel fikk i fjor 33 nye «enhjørninger»

Teknologibransjen er en av de viktigste næringene i Israel. Det meste av næringen holder til i Tel Aviv. (Foto: Flash90)
Koronapandemien har ikke rammet teknologibransjen i Israel. Investeringene ble doblet i fjor.

Til tross for koronapandemien har israelske teknologiselskaper gjort det utrolig bra de siste årene. Og fjoråret var ikke noe unntak. Det var i 2021 rekordstore investeringer, for andre året på rad, skriver Yedioth Ahronot.

Bransjeorganisasjonen Start-Up Nation Central sier det i fjor ble investert rekordhøye 235 milliarder kroner i israelske teknologiselskaper. Det er mer enn dobbelt så mye som i 2020, som også var et rekordår.

Selskaper som jobber med sikkerhet, i hovedsak cybersikkerhet, er størst innenfor israelsk teknologisektor. Så kommer bedrifts- og finansteknologi. Disse tre sektorene tiltrakk seg rundt to tredjedeler av alle investeringer.

Ifølge bransjeorganisasjonen fikk Israel i fjor 33 nye «enhjøringer». Det er raskt voksende teknologiselskaper med en markedsverdi på over én milliard dollar, over åtte milliarder kroner. Israel har totalt 54 slike enhjørninger. Til sammenligning kan du telle antallet norske enhjørninger på én hånd.

– Israelske selskaper viste sin smidighet og reaksjonsevne ved å utvikle avanserte produkter og tjenester på områder som krevde det mest, sier Avi Hasson, som er administrerende direktør i Start-Up Nation Central.

Veksten som teknologibransjen opplever fører også til utfordringer. Mange selskaper sliter med å få tak i nok ansatte til å ta unna etterspørselen. Det er fra før en hard kamp om de ansatte blant israelske selskaper og store internasjonale selskaper med kontorer i Israel, som Apple og Microsoft.

Israels finansminister Avigdor Lieberman har varslet en prøveperiode hvor utenlandske arbeidere skal kompensere for mangelen på ansatte i Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart