Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Gassfeltet Tamar i Middelhavet. Nå skal det letes etter nye gassfelt i Israels økonomiske sone. (Foto: Flash90)

Åpner for økt gassproduksjon

Israel snur og vil tillate leting etter nye gassfelt.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Energidepartementet i Israel kunngjorde 30. mai at de har begynt å forberede nye anbud for leting etter naturgass utenfor kysten av landet. Målet er å hjelpe Europa med å bli mindre avhengig av russisk gass.

Vestlige land har sanksjonert Russland som følge av invasjonen av Ukraina og er dermed avhengig av alternative energikilder. Israel har jobbet med å posisjonere seg til å bli en hovedleverandør ved å bruke mer av sine gassforekomster i Middelhavet, skriver Times of Israel.

– Den globale energikrisen er en mulighet for staten Israel til å eksportere naturgass, samtidig som vi er oppriktig bekymret for hva som skjer i Europa, sier energiminister Karine Elharrar i en uttalelse.

Israel har i dag produksjon på to store gassfelt, Tamar og Leviathan. Så sent som i desember 2021 ble det kunngjort at Israel ikke lenger skulle lete etter nye gassfelt, men heller satse på fornybar energi. Nå har departementet snudd og likevel åpnet opp for leting etter mer gass.

– De geopolitiske hendelsene i verden, og den globale energikrisen det har forårsaket, har fullstendig endret energimarkedet, sier Lior Schillat, generaldirektør i det israelske energidepartementet.

Han peker på at uten tilgang på naturgass vil europeiske land måtte ta i bruk forurensende kullkraft for å møte energibehovet i tiden fremover.

Schillat kunne også fortelle at Israel og EU allerede i en måned har forhandlet om å eksportere israelsk gass til Europa via Egypt. Gassen sendes med rør til Egypt, hvor den blir gjort flytende, slik at den kan fraktes med båt til Europa. Israel har per dags dato ikke et slikt anlegg.

Det har også vært diskutert å legge en gassrørledning i Middelhavet fra Israel og til det europeiske fastlandet, men dette er lenger frem i tid.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart