Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Storbritannia har startet forhandlinger om frihandel med Israel

– Ved å kombinere våre sterke økonomier i en fornyet handelsavtale vil vi kunne øke handelen, støtte arbeidsplasser og bidra til å løfte vår økonomiske forbindelse til neste nivå, sier Storbritannias handelsminister Anne-Marie Trevelyan. (Foto: Storbritannia i Israel Eilat-Eilot Renewable Energy Conference, Eilat-Eilot Renewable Energy Conference, 23. februar 2011, flickr)
Storbritannia vil styrke handelsforbindelsene med Israel.

Storbritannia har startet frihandelssamtaler med Israel med sikte på å styrke båndene i tjeneste- og teknologisektorene.

Storbritannia søker etter nye handelsavtaler etter å ha forlatt EU, skriver Israel Hayom.

De to landenes nåværende handelsavtale er basert på en gammel EU-avtale uten spesifikke bestemmelser om tjenester, sier Storbritannia, som også legger til at handelsforholdet i dag har en verdi på 5 milliarder britiske pund (tilsvarer nesten 60 milliarder kroner) pr. år:

– Storbritannia og Israel er begge moderne supermakter innenfor høyteknologiske tjenester, men vårt nåværende handelsforhold er basert på en avtale fra 1995, før smarttelefoner, internett og digitale tjenester forvandlet den globale økonomien.

– Ved å kombinere våre sterke økonomier i en fornyet handelsavtale vil vi kunne øke handelen, styrke arbeidsplasser og bidra til å løfte vårt økonomiske forhold til neste nivå, sier Storbritannias handelsminister Anne-Marie Trevelyan.

Storbritannia anslår at en avtale kan øke britisk tjenesteeksport med opptil 78 millioner britiske pund (tilsvarer over 930 millioner kroner) og komme over 6000 selskaper til gode.

Denne artikkelen ble skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart