Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Går mot et historisk skifte hos El Al

Et fly fra El Al tar av fra Ben Gurion-lufthavn den 25. oktober 2021. (Foto: Flash90)
For første gang på over 60 år vurderer selskapet å droppe den amerikanske flyprodusenten Boeing.

Det israelske flyselskapet El Al er i «seriøse forhandlinger» med den europeiske flyprodusenten Airbus om kjøp av 30 nye fly av typen A321neo. Det opplyser selskapets administrerende direktør.

Kjøp av europeiske fly vil være et historisk skifte for selskapet, da det helt siden slutten av 1950-tallet kun har kjøpt fly av den amerikanske produsenten Boeing. En av årsakene til at selskapet kun har kjøpt amerikanske fly er Israels nære forhold til USA, skriver Jerusalem Post.

Men El Al, som tidligere var eid av den israelske staten, er klar for å bryte denne trenden. Det nå privateide selskapet vurderer å kjøpe 30 europeiske fly for opp mot 40 milliarder kroner. Airbus sitt A321neo har flere seter og lengre rekkevidde enn sin amerikanske konkurrent. Flyene skal brukes på flyselskapets kortdistanseruter, i hovedsak til Europa.

I løpet av fem år planlegger El Al å fornye og utvide sin flyflåte. De siste årene har selskapet også oppgradert flåten med langdistansefly. Som følge av Abraham-avtalene, hvor Israel normaliserte forholdet til flere arabiske land, har det åpnet seg opp flere nye markeder for selskapet.

At også Saudi-Arabia har åpnet opp luftrommet sitt for flygninger til og fra Israel har også åpnet opp nye muligheter. El Al har planer om å åpne ytterligere nye ruter til Asia, Australia og Nord-Amerika fremover.

Så langt i år har selskapet startet flyruter til Istanbul, Dublin og Tokyo. Det er også planlagt å åpne ruter til Mumbai og Fort Lauderdale senere i år. El Al har i dag en 23 prosent markedsandel på Ben Gurion-lufthavn.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart