Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

– De hadde ikke lov til å bruke UNRWA-logo

Et ungdomssenter i nærheten av Ramallah misbrukte UNRWAs logo til å promotere fotballturnering oppkalt etter en selvmordsterrorist. FN-organet nekter å fordømme senteret.
UNRWAs navn og logo misbrukes av palestinsk ungdomssenter som arrangerer fotballturnering oppkalt etter kvinnelig selvmordsbomber.

Ungdomssenteret Al-Amari på Vestbredden holder på å arrangere en fotballturnering til ære for den kvinnelige selvmordsterroristen Wafa Idris.

Ifølge en artikkel av Palestinian Media Watch (PMW) skal senteret være en avdeling under UNRWA, som er FNs organ for palestinske flyktninger.

Oppkalt etter Wafa Idris
– Administrasjonen ved Al-Amari planlegger å starte ”Æresmartyr Wafa Idris’ ungdomsturnering.” […] Turneringen vil finne sted 10. mars og tolv lag vil delta, heter det i en pressemelding for turneringen.

Idris var den første kvinnelige selvmordsbomberen. Hun sprengte seg selv i luften i Jerusalem, drepte én og skadet over 150 i januar 2002.

”Rollemodell”
Som frivillig i det palestinske Røde halvmåne kom hun seg forbi de israelske sikkerhetspostene uten å bli gransket. Hun ankom Jerusalem i en palestinsk ambulanse. Siden denne episoden har IDF blitt tvunget til å holde igjen palestinske ambulanser på vei til Jerusalem, av frykt for at noe liknende kan skje igjen.

Ved en rekke anledninger har PA framstilt Wafa Idris som en rollemodell for unge mennesker. De har blant annet oppkalt bygninger, steder eller hendelser etter henne. På PA TV har det vært sendt en rekke sanger til ære for henne.

Avviser anklager
UNRWA svarte PMW tirsdag og understreket at de ikke aksepterer noe ansvar for Idris-turneringen og at de ikke på noen måte hadde vært involvert.

På Al-Amaris nettsider står det imidlertid at senteret, siden det ble opprettet i 1953, har vært en del av «UNRWAs ungdomssentersystem». Dessuten bruker de FN-organets logo i midten av sin egen logo.

Enveisfordømmelse
UNRWA skriver at de ”på det sterkeste avviser” de ”falske anklagene” fra PMW om at ”et UNRWA ungdomssenter oppkalte en turnering etter et selvmordsbomber». FN-organet har ikke drevet ungdomssentre i de palestinske områdene på ti år, hevdes det.

Videre skriver de at PMWs påstander er «direkte falske” og at Al-Amaris bruk av UNRWA-logoen ikke har vært godkjent av organisasjonen.

Skyter budbringeren
Palestinian Media Watch reagerer kraftig på at det er de som blir fordømt av UNRWA som budbærere, snarere enn dem som faktisk har gjort ugjerningen.

– PMW er veldig skuffet over at UNRWA fordømmer budbæreren og ikke fordømmer Al-Amari ungdomssenter. UNRWA burde fordømt dem først og fremst fordi de kaller en fotballturnering opp etter en selvmordsterrorist. Dette ble ikke nevnt i UNRWAs pressemelding i det hele tatt, skriver PMW.

Skulle fordømt senteret
Organisasjonen mener dessuten FN-organet skulle fordømt ungdomssenteret for misbruk av deres logo og for å ha beskrevet en forbindelse til UNRWA som ikke lenger eksisterer.

FN-organet har ennå ikke kommentert Palestinian Media Watch’ andre pressemelding.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart