Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

MIFF og PMW viser regjeringen hvordan den kan oppfylle sine løfter

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, og Itamar Marcus, direktør for Palestinian Media Watch etter møtet på Stortinget 29. januar 2019. (Foto: MIFF)
Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, og Itamar Marcus, direktør for Palestinian Media Watch etter møtet på Stortinget 29. januar 2019. (Foto: MIFF)
Den nye flertallsregjeringen sier den vil «aktivt motarbeide økonomiske bidrag til terrorisme, inkludert fangelønn».

I en årrekke har Med Israel for fred, i nært samarbeid med Palestinian Media Watch, gjort norske politikere oppmerksom på hatopplæring i det palestinske samfunnet og palestinske myndigheters økonomiske belønning av terrorister.

Våre krav til de siste norske regjeringer har vært krystallklare:

17. januar fikk Norge en ny flertallsregjering som viser i sin regjeringsplattform at den er oppmerksom på disse problemene. Regjeringen sier den vil «markere en tydelig kritisk linje overfor alle former for antisemittisme og aktivt motarbeide økonomiske bidrag til terrorisme, inkludert fangelønn».

Mindre enn to uker senere har MIFF lagt til rette for et nytt besøk fra Palestinian Media Watch til Norge for å bistå regjeringen med nettopp dette. Tirsdag 29. januar var Itamar Marcus, direktør for PMW og Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, i møte med stortingsrepresentanter fra Høyre og FrP på Stortinget. Onsdag 30. januar skal vi møte Midtøsten-seksjonen i Utenriksdepartementet.

I møtene legger Marcus fram et svært overbevisende materiale som dokumenterer at palestinske myndigheter hyller terrorister, sprer jødehat i sine offentlige medier og belønner dømte terrorister med store pengebeløp. På kvelden tirsdag 29. januar vil Marcus vise mye av det samme materialet i et foredrag i MIFF Oslo.

Regjeringen sier også at den ikke vil støtte organisasjoner som «oppfordrer til vold eller som fremmer hatefulle ytringer, rasisme eller antisemittisme, herunder i de palestinske områdene». Den formuleringen lå også inne i Høyre-FrP-Venstre plattformen fra januar 2018. Regjeringsplattformen betyr at Norge må stanse bistand til palestinske myndigheter, skrev MIFF den gang. Det er på høy tid at Norge følger Nederlands eksempel, som har gjort kutt i bistanden til palestinske myndigheter så lenge de belønner terror.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart