Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Regjeringsplattformen betyr at Norge må stanse bistand til palestinske myndigheter

Erna Solbergs nye regjering gjør som Trump-administrasjonen: Varsler strengere krav til palestinske bistandsmottakere. Her fra møtet i Det hvite hus. (Foto: Stein J. Bjørge, Aftenposten, Statsministerens kontor, flickr)
Erna Solbergs nye regjering gjør som Trump-administrasjonen: Varsler strengere krav til palestinske bistandsmottakere. Her fra møtet i Det hvite hus. (Foto: Stein J. Bjørge, Aftenposten, Statsministerens kontor, flickr)
Erna Solbergs nye regjering sier den ikke vil «støtte organisasjoner i de palestinske områdene som oppfordrer til vold eller som fremmer hatefulle ytringer, rasisme eller antisemittisme».

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

MIFF skrev 15. januar om hva den nye regjeringen sier om Israel i sin politiske plattform. Men det er også et avsnitt i regjeringsplattformens utviklingsavsnitt (side 84) som er ekstremt viktig.

Der heter det:

«Regjeringen vil ikke støtte organisasjoner i de palestinske områdene som oppfordrer til vold eller som fremmer hatefulle ytringer, rasisme eller antisemittisme.»

Krav i denne retning er blitt framsatt i ulike vedtak i Fremskrittspartiet i forrige stortingsperiode, så det er nok dette partiet som først og fremst skal ha æren for å få formuleringen inn. Men Høyre og Venstre skal også ha ros for å ha tatt det med. Skiftende norske regjeringer siden 1990-tallet har gitt bistand til palestinerne uten å trekke opp denne røde linjen noe i nærheten av like tydelig.

Nå krever det bare oppfølging, og det raskt. Reaksjonen må først og fremst rettes mot palestinske selvstyremyndigheter.

De siste ukene har den offisielle tv-stasjonen til palestinske selvstyremyndigheter gjentatte ganger sendt en musikkvideo som oppfordrer til dødelig vold. Det blir sunget: «Jihad er nødvendig… Dra ditt sverd fra sliren, og la det ikke returnere…» Denne musikkvideoen ble brukt til oppvigleri under den andre intifadaen, hvor over 1200 israelere ble drept. Fra midten av desember er den vist minst fem ganger på PA TV, melder Palestinian Media Watch.

Artikkelen fortsetter under videoen.

17. oktober 2014 sendte PA TV en tale av Mahmoud Abbas hvor han oppfordrer til å beskytte Al-Aqsa og Den hellige gravs kirke. Talen ble tolket som en indirekte oppfordring til å angripe israelere, og utdrag ble ble sendt 19 ganger i løpet av de neste tre dagene og 32 ganger den neste måneden. Den direkte konsekvensen ble en kraftig intensivert palestinsk vold.

Etter Donald Trumps tale har palestinske myndigheters offisielle TV og radiostasjon sendt det gamle klippet med Abbas minst 41 ganger.

Artikkelen fortsetter under videoen.

I 2012 utga MIFF boken Dobbeltspill. Den dokumenterer grundig og i detalj hvordan palestinske selvstyremyndigheter og dens dominerende Fatah-bevegelse oppfordrer til vold, fremmer hatefulle ytringer, rasisme og antisemittisme. MIFF publiserer nå for første gang boken gratis tilgjengelig på internett (se under). Eksemplene på hatopplæring og hyllest av terror er dessverre mange også siden 2012.

I 2013 viste NRK en rekke eksempler på hatbudskap mot jøder som ble formidlet gjennom offisielle palestinske medier. Dette er medier som blir finansiert og delvis kontrollert av de palestinske selvstyremyndighetene.

– Det er fullstendig uakseptabelt at Norge hvert år overfører 300 millioner kroner inn i et system som lærer barn å tro på konspirasjoner om jødisk verdensherredømme og jevnlig hyller menn som har drept jødiske kvinner og barn, skrev MIFF.

I 2016 utga MIFF rapporten Opplæring i hat og terror – en analyse av de palestinske selvstyremyndighetenes utdanningssystem.

Skal statsminister Erna Solberg følge opp regjeringsplattformen må palestinske selvstyremyndigheter legge om hele sin kommunikasjon eller så blir pengekranen fra Norge stanset.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart