Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Lite sjanse for andre palestinske kandidater

Den absolutt ledende kanidaten i det palestinske valget er Mahmoud Abbas, også kalt Abu Mazen. Han er ikke minst kjent fra Oslo-forhandlingene i 1993, hvor han spilte en av de mest fremtredende rollene.

Den absolutt ledende kanidaten i det palestinske valget er Mahmoud Abbas, også kalt Abu Mazen. Han er ikke minst kjent fra Oslo-forhandlingene i 1993, hvor han spilte en av de mest fremtredende rollene.

Meningsmålingene gir ham en komfortabel seier.

I en artikkel 24. desember forteller Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post om andre kandidater. Denne artikkelen er hovedkilden til det følgende. Palestinske aviser har hatt betalte annonser for noen av dem. Og det er plakater mange steder i byer og landsbyer.

Mustafa Barghouti (50 år) er uavhengig. Han sier at han er overbevist om at han vil vinne valget, og at meningsmålingene ikke gir noe riktig bilde – de slo ikke til i kommunevalget nylig, sier han. Han er tidligere kommunist, og en av dem som tydeligst har kritisert korrupsjonen i det palestinske samfunnet. Han sier at han vil stå sterkere på det palestinske folkets rettigheter enn Abbas. Han er fetter av Marwan Barghouti, som sitter i israelsk fengsel på livstid for terror, men var på tale som presidentkandidat.

Tayseer Khaled stiller for Den demokratiske fronten for frigjøring av Palestina, som er en av de mer ekstreme organisasjonene i PLO. Han begynt sin valgkamp i Jerusalem.

Toameh skriver at det er 6 kandidater utenom Abbas. Men han nevner bare de to, så de andre er rimeligvis lite kjent og helt sjanseløse.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart