Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Lite sjanse for andre palestinske kandidater

Den absolutt ledende kanidaten i det palestinske valget er Mahmoud Abbas, også kalt Abu Mazen. Han er ikke minst kjent fra Oslo-forhandlingene i 1993, hvor han spilte en av de mest fremtredende rollene.

Den absolutt ledende kanidaten i det palestinske valget er Mahmoud Abbas, også kalt Abu Mazen. Han er ikke minst kjent fra Oslo-forhandlingene i 1993, hvor han spilte en av de mest fremtredende rollene.

Meningsmålingene gir ham en komfortabel seier.

I en artikkel 24. desember forteller Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post om andre kandidater. Denne artikkelen er hovedkilden til det følgende. Palestinske aviser har hatt betalte annonser for noen av dem. Og det er plakater mange steder i byer og landsbyer.

Mustafa Barghouti (50 år) er uavhengig. Han sier at han er overbevist om at han vil vinne valget, og at meningsmålingene ikke gir noe riktig bilde – de slo ikke til i kommunevalget nylig, sier han. Han er tidligere kommunist, og en av dem som tydeligst har kritisert korrupsjonen i det palestinske samfunnet. Han sier at han vil stå sterkere på det palestinske folkets rettigheter enn Abbas. Han er fetter av Marwan Barghouti, som sitter i israelsk fengsel på livstid for terror, men var på tale som presidentkandidat.

Tayseer Khaled stiller for Den demokratiske fronten for frigjøring av Palestina, som er en av de mer ekstreme organisasjonene i PLO. Han begynt sin valgkamp i Jerusalem.

Toameh skriver at det er 6 kandidater utenom Abbas. Men han nevner bare de to, så de andre er rimeligvis lite kjent og helt sjanseløse.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart