Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Lite sjanse for andre palestinske kandidater

Den absolutt ledende kanidaten i det palestinske valget er Mahmoud Abbas, også kalt Abu Mazen. Han er ikke minst kjent fra Oslo-forhandlingene i 1993, hvor han spilte en av de mest fremtredende rollene.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Den absolutt ledende kanidaten i det palestinske valget er Mahmoud Abbas, også kalt Abu Mazen. Han er ikke minst kjent fra Oslo-forhandlingene i 1993, hvor han spilte en av de mest fremtredende rollene.

Meningsmålingene gir ham en komfortabel seier.

I en artikkel 24. desember forteller Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post om andre kandidater. Denne artikkelen er hovedkilden til det følgende. Palestinske aviser har hatt betalte annonser for noen av dem. Og det er plakater mange steder i byer og landsbyer.

Mustafa Barghouti (50 år) er uavhengig. Han sier at han er overbevist om at han vil vinne valget, og at meningsmålingene ikke gir noe riktig bilde – de slo ikke til i kommunevalget nylig, sier han. Han er tidligere kommunist, og en av dem som tydeligst har kritisert korrupsjonen i det palestinske samfunnet. Han sier at han vil stå sterkere på det palestinske folkets rettigheter enn Abbas. Han er fetter av Marwan Barghouti, som sitter i israelsk fengsel på livstid for terror, men var på tale som presidentkandidat.

Tayseer Khaled stiller for Den demokratiske fronten for frigjøring av Palestina, som er en av de mer ekstreme organisasjonene i PLO. Han begynt sin valgkamp i Jerusalem.

Toameh skriver at det er 6 kandidater utenom Abbas. Men han nevner bare de to, så de andre er rimeligvis lite kjent og helt sjanseløse.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart