Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Palestinske barn blir opplært til å hate jøder

Itamar Marcus fra Palestinian Media Watch presenterte fredag organisasjonens sjokkerende funn i palestinske skolebøker og TV-stasjoner for deltakerne på MIFFs landsmøte.

Itamar Marcus holdt to foredrag på MIFFs landsmøte siste helgen i juni. (Foto: Kenneth O. Bakken)

Itamar Marcus fra Palestinian Media Watch presenterte fredag organisasjonens sjokkerende funn i palestinske skolebøker og TV-stasjoner for deltakerne på MIFFs landsmøte.

Palestinian Media Watch (PMW) er en organisasjon som har åtte personer ansatt kun for å overvåke palestinske medier – TV-stasjoner, aviser, kryssord o.a. Funnene de har gjort viser at palestinske barn lever i en verden der de hver eneste dag blir opplært til å hate Israel, jøder og Vesten. Selv ikke sportssidene i de statskontrollerte avisene er frie for antisemittisk og antivestlig hatpropaganda.

Fredag 27. juni holdt Itamar Marcus, lederen for PMW, sitt første av to foredrag på MIFFs landsmøte i Fredrikstad. Tittelen for foredraget var «Hindringer for fred» og Marcus viste de fremmøtte hva palestinerne virkelig sier blant sine egne om Israel, jøder og Vesten.

– Det har vært en kraftig endring i det palestinske samfunnet de siste årene mot et mer radikalt islam. Og som dere vet fikk Hamas 56 prosent av setene i parlamentet ved sist valg. Ordet «Hamas» er et akronym for «islamsk motstandsbevegelse». Den har ikke engang ordet «Palestina» i seg, som for eksempel PLO (Palestinian Liberation Organization, red. anm). For Hamas handler deres bevegelse om islam. For dem er Israel en dominobrikke de må tippe over ende for siden å kunne legge jorden under islamsk herredømme, fortalte Marcus. Han fortsatte:

– Hamas definerer «Palestina» som at hele området er et muslimsk land. Grunnlaget for å utslette Israel er altså religiøst – fordi Allah vil det. Jødene eksisterer på hellig islamsk jord.

PMW-lederen mener det er nettopp de religiøse argumentene Hamas benytter, som har nok sprengkraft i seg til å få unge palestinere til å sprenge seg i luften rundt om i israelske byer.

– Mennesker har spurt seg i årevis: Hvordan kan terrorister gå inn på busser, se de kvinnene og barna som sitter der, for så å sprenge dem i luften? Svaret er dette: De ser ikke kvinner og barn der. De ser Allahs fiender sitte der. De ser mennesker som bare ved deres eksistens hindrer tidenes ende fra å komme. De ser jøder, sa Marcus.

Den engasjerte foreleseren viste frem en rekke palestinske kart fra skolebøker og medier, hvor «Palestina» fremstilles som Israel og de palestinsk-kontrollerte områdene til sammen. Israel eksisterer ikke. Hundrevis av eksempler på dette finnes overalt i de palestinske områdene, fortalte han.

Likevel var det mest urovekkende å se propagandaen som palestinske skolebarn blir utsatt for. Den omfattende informasjonen PMW har samlet sammen på dette feltet har ført til at Itamar Marcus har fått presentere funnene for EU-parlamentarikere, Hillary Clinton, norske stortingspolitikere og andre vestlige politikere.

Foreleseren viste både barneprogrammer på TV, musikkvideoer for barn og utklipp fra skolebøker proppet med religiøs og rasistisk propaganda mot Vesten generelt og Israel og jødene spesielt. Eksempelvis har den offisielle TV-kanalen til Fatah sendt programmer som hevder at jødene startet Holocaust for å massakrere palestinere. Jødene skal angivelig også ha lagt skylden på nazistene for å oppnå verdens sympati.

– En sak som PMW fikk mye medieomtale på over hele verden i fjor, var en sak der Hamas bestemte seg for å bruke en Mikke Mus-figur i et av sine TV-program. Det de gjorde var at de bygde et veldig flott studio, med en sjarmerende liten pike i studio sammen med Mikke Mus. Der oppfordrer Mikke Mus til hat, på samme måte som i andre barneshow eller ellers i samfunnet, forteller han.

Marcus kunne imidlertid avsløre at verdenssamfunnets reaksjoner på disse fjernsynsprogrammene fikk Hamas til å ta Mikke Mus av sendeflaten. Men det færre har fått med seg, er at Hamas lot Mikke Mus-figuren bli drept av en gutt som gav seg ut for å være en israelsk jøde. På denne måten ble jødene anklaget for at den populære figuren måtte fjernes fra luften. Fjernsynskanalen skal i ettertid ha mottatt mange telefoner fra barn som var sinte og opprørte over at «jødene drepte Mikke Mus», sier Marcus.

Den mektige propaganden til Fatah og Hamas har ført til at så mye som 84 prosent av den palestinske befolkningen støttet mordet på yeshiva-studentene i Jerusalem for noen få måneder siden, i følge Marcus.

– Ikke bare den som drepte elevene støttet dette drapet. 84 prosent av befolkningen støttet terrordrapet på yeshiva-studentene, viser en palestinsk undersøkelse. 84 prosent! Hvordan kan dette skje? Svaret er: Vi ser en ubegripelig suksess for denne palestinske propagandaen. Vanlige palestinere tror det er i selvforsvar terroren skjer, for å skåne deres egne barn. Og derfor har dette blitt en suksess.

– Dette er den store utfordringen, nemlig å forandre denne verden de lever i. Dette skjer ikke av seg selv. Ethvert land i verden, inkludert Norge, må presse PA til å fjerne hatpropagandaen før de kan motta bistandspenger. Det må settes betingelser. Alle som kan ha innflytelse på palestinerne må bruke bistandspengene som pressmiddel for at det i det hele tatt skal være mulig å snu dette rundt, avsluttet Marcus.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart