Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hamas og Iran-inspirerte angrepsmål

Er det noe mønster i hva og hvem de voldelige aktivistene i Oslo har angrepet de to siste ukene?

Er det noe mønster i hva og hvem de voldelige aktivistene i Oslo har angrepet de to siste ukene? Det er ikke bare 8. januar det har vært gatekamper mellom pro-palestinske aktivister og politiet i Oslo. Allerede mandag 29. desember 2008 var de første alvorlige sammenstøtene utenfor Israels ambassade i Parkveien. Senest i går kveld, lørdag 10. januar, var det igjen kamper utenfor ambassaden.

Aktivistenes første angrepsmål er helt klart Israel og Israels venner. Politiet er blitt rammet fordi de har dannet en sikkerhetsbarriere rundt ambassaden og støttemarkeringen for Israel.

Angrepene viser klart at aktivistene har en agenda som går utover solidaritet med sivile palestinere på Gaza-stripen. For Iran er Israel «den lille Satan» og Satans venner må selvsagt også angripes. Søndag 11. januar rapporterte Dagbladet om unge gutter som ble oppfordret til å «jakte jøder på Blindern«. Heller ikke et slikt angrepsmål er tilfeldig. Hamas mener endetiden først vil komme når alle jøder er utryddet (se art. 7 i Hamas-charteret). Andre angrepsmål Er andre angrepsmål som Frimurerlosjen, McDonalds, et juletre og salongen til kjendisstylisten Jan Thomas tilfeldige mål? Muligens. Muligens ikke.

Dersom aktivistene har lest Hamas-charteret, eller blitt opplært av Hamas-orienterte imamer, vil de ha fått lese og høre at Frimurerlosjen er en hemmelig jødisk organisasjon, sammen med «Rotary-klubber, Lions-klubber, B’nai B’rith og andre» (se art. 22 i Hamas-charteret). Alle disse er «nedbrytende spionorganisasjoner», i følge Hamas. Angrepene på Frimurerlosjen mer enn antyder at dete er aktivister drevet av en Hamas-agenda.

Lørdag 10. november ble fem McDonalds-restauranter angrepet. McDonalds er selvfølgelig et symbol på USA, «Den store Satan», i iransk-inspirert islam-teologi.

Norske aviser har rapportert at aktivistene satte fyr på et juletre. Det kan avsløre gjerningsmennenes forhold til kristendom og religionsfrihet.

To gjentatte angrep mot salongen til kjendisstylisten Jan Thomas kan være tilfeldig, fordi hans salong ligger i nærheten av Israels ambassade. Det kan også avsløre gjerningsmennenes forhold til frihet for personer med homofil legning. Det er offentlig kjent at Jan Thomas lever i et parforhold med Christopher Mørch Husby.

Også dette angrepsmålet kan være inspirert av iransk islam-teologi. I følge Irans president Mahmoud Ahmadinejad finnes det jo ikke homofile i Iran… Foreløpig er det uklart hvor godt organiserte voldsaktivistene i Oslo har vært, men de stadige utropene av «Allah Akbar!» (Allah er stor), skulle i hvert fall gjøre det veldig klart hvilken religion de bekjenner seg til.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart