Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

«Hamas er demokratisk valgt»

Det sies at Hamas er demokratisk valgt, og Israel må bare respektere palestinernes valg. Dersom palestinerne ønsker en islamistisk stat med alt hva det innebærer av kvinneundertrykkelse, amputasjon av hendene på tyver og mye annet som strir mot våre vestlige verdier, har Israel og resten av verden ingenting med det.

Dette er naturligvis riktig. Sammenligningsvis har vi nordmenn ingenting med hvilken politikk svenskene fører. Det ville være en helt uakseptabel innblanding i svensk politikk dersom den norske staten begynte å gi økonomisk støtte til ett svensk parti eller gruppe av partier. Det er svenskene selv som skal føre sin demokratiske, fredelige kamp om hvilken kurs landet skal følge på de ulike feltene. Så kan vi andre mene hva vil vil om det, men vi har ikke noe med det.

Et krigersk Sverige
Men dersom et parti i Sverige begynte å bruke et kart over Sverige som også inkluderte Norge, ble det plutselig en ganske annen sak. Vi ville i høyeste grad ha noe med det dersom svenske kart begynte å vise Sverige som et land som omfatter både Sverige og Norge!

Enda verre ville det være dersom ”Sverige” altså omfatter Norge, mens ”svensker” i Norge bare er svenskene som er bosatt her i landet, vi nordmenn hører ikke med. Altså hører vårt land med, men ikke vi som bor her. Og skulle det da rett som det er bli erklært at vi bør sendes vekk fra landet (eventuelt plages så mye at vi flytter «frivillig»), ville vi ha all grunn til protest. For ikke å si hvis det stod i det svenske partiets charter at alle nordmenn skal drepes.

Hvis så raketter begynte å falle over stadig større deler av Norge, ville det absolutt ikke være bare en innenrikspolitisk sak hvilke partier svenskene velger. Da ville vi rett og slett ha moralsk grunnlag for å forlange at det Norge-fiendtlige partiet skulle holdes utenfor styre og stell, eller i hvert fall hindres i å gjennomføre den delen av sin politikk som er krigersk overfor Norge, uansett hva svenskene selv mener.

Israels situasjon
Det foregående er heldigvis et tenkt, og i vår del av verden utenkelig, tilfelle. Men det er slik det er for de israelske jødene. Hamas sier at hele Palestina – inkludert hele staten Israel – er arabisk og muslimsk. Og inntil det har lykkes å gjennomføre dette, skal det være krig. Kortvarige våpenhviler kan godtas hvis de kan brukes til å gjøre Hamas sterkere (Det var meldt at Hamas godtar en våpenhvile på ett år). Men ellers skal det være krig til Israel er ødelagt.

I denne situasjonen har Israel, og verden for øvrig, all mulig rett til å hindre at en slik krigersk gruppe får gjennomføre sin krigspolitikk (for eksempel ved å forhindre våpenimport), enten de har flertallet bak seg eller ikke. Israel og resten av verden har også rett til å støtte det som måtte være av moderate krefter i det palestinske samfunne.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart