Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Abbas benekter PA-demonisering av Israel

Det er veldokumentert og har på ingen måte skjedd i et vakuum. Likevel benekter Mahmoud Abbas påstandene om at PA systematisk har demonisert Israel i en årrekke.
PA-president Mahmoud Abbas i samtale med USAs president Barack Obama i Det hvite hus 29. mai 2009 (Foto: Det hvite hus).

Rapporter både fra Palestinian Media Watch (PMW) og MythAndFacts.org (MF) den siste tiden, antyder at PA-styrt demonisering av Israel er medskyldig i terrorangrepet mot Itamar natt til lørdag. Fem familiemedlemmer ble drept da en terrorist brøt seg inn i huset og stakk dem med kniv mens de lå og sov.

Det samme uttalte Israels statsminister Benjamin Netanyahu under det ukentlige regjeringsmøtet søndag. Generelt har PA fått kritikk i en årrekke for å utdanne sine barn til vold og terror via fjernsyn, aviser, radio, kulturelle arrangement, skoler og religiøse institusjoner.

2000 dollar til terrorfamilier
PMW siterer blant annet en sak fra Fatah-avisen Al-Hayat Al-Jadida 25. januar i år. Det kommer fram at PA-president Mahmoud Abbas gir 2000 dollar (11.200 kroner) til terroristers familier.

Videre beskriver organisasjonen hvordan de palestinske myndighetene ellers oppfordrer til terror gjennom å hylle terrorister som helter og rollemodeller.

Demonisering er ”avgjørende”
Eli Hertz, direktør i MF, mener ”politisk og religiøs demonisering spiller en avgjørende rolle i å mobilisere og motivere til palestinsk terrorisme.” Han kaller denne demoniseringen ”det nye ukontrollerbare, billige og flyktige masseødeleggelsesvåpenet.”

– På tross av løfter om å avstå fra vold mot Israel, fortsetter PAs statsminister Salaam Fayyad og Abbas å demonisere Israel og oppmuntre palestinske arabere til å skylde på Israel for ethvert problem de møter på som individer og samfunn, skriver han.

Frustrasjon blir til hevnlyst
Denne strategien gjør at ren frustrasjon fører til hat og hevnlyst. Barna blir utdannet til en slik virkelighet av mediene og utdanningssystemet. Det blir til og med oppmuntret til prekener i moskeene som oppfordrer til vold i islams navn, hevder Hertz.

Den anti-israelske demoniseringen påvirker generasjon på generasjon med arabere, som blir fylt av propaganda. På grunn av dette ønsker ikke engang flertallet av palestinerne fred med Israel, men å fjerne landet fra kartet. Den samme propagandastrømmen finner vi over hele Midtøsten og i alle arabiske medier.

Fra barneskole til høyskole
– Skoler som kontrolleres av autoritære arabiske regimer og islamske ekstremister tilbyr barna overalt i den arabiske verden tekstbøker som forkynner et bittert hat mot Israel og Vesten. Israel er utslettet fra Midtøsten-kartet […] De sier at Israel er land som ble ”stjålet” fra araberne i 1948. Et liknende budskap blir hamret inn via barnas fjernsynsprogrammer, mener Hertz.

Helt fra barneskolen til høyskolen oppfostres arabiske barn til hat mot Israel og Vesten, legger han til.

Abbas fordømmer
Mandag fordømte PA-president Abbas terrorangrepet i Itamar under et intervju med Israel Radio. Han beskrev angrepet som «avskyelig, umoralsk og umenneskelig».

– Et menneske er ikke i stand til å gjøre noe slikt, sa han.

– Jeg klarer ikke å se for meg at en fire år liten baby skal bli drept. Eller en kvinne slaktet. Enhver person som har en humanitær sans ville vært i smerte og drevet til tårer av slike hendelser, understreket Abbas, før han la til:

– Hadde vi hatt informasjonen på forhånd skulle vi ha hindret dette angrepet.

Benekter, men vil ha komité
Da han ringte til Israels statsminister Netanyahu ble de to enige om å organisere en felles etterforskning av saken, forklarte Abbas.

PA-presidenten kommenterte også Netanyahus anklager om at PA tillater demonisering av Israel i moskeer og på skoler. Selv avviste han dette og oppfordret til å få på plass en israelsk-palestinsk-amerikansk komité som kan undersøke palestinske skolebøker.

PA har alltid benektet at den veldokumenterte antisemittiske og antiisraelske demoniseringen faktisk finner sted.

– Må ta ansvar
I en kommentartikkel i Jerusalem Post 14. februar skriver Itamar Marcus og Nan Jacques Zilberdik fra PMW at PA er nødt å ta sin del av skylden for terrorangrepet mot Itamar.

– Det er PA med sine ledere som har lagt grunnlaget for disse mordene med sin ustoppelige oppmuntring til hat og glorifisering av vold og terror, hevder de.

På tross av at de på engelsk forsikrer at slikt ikke finner sted, fortsetter demoniseringen av Israel uavkortet overfor egne innbyggere.

Islamistisk budskap
PMW-representantene hevder PA til og med har begynt å forkynne ”islamistisk-inspirerte budskap.”

– Tidligere trodde man at forståelsen av konflikten med Israel som ”Ribat” – en religiøs krig for Allah for å forsvare islamsk land der en konflikt med Israel må være kompromissløs – kun tilhørte Hamas’ ideologi. Abbas’ religionsminister har flere ganger sagt at konflikten med Israel ikke handler om områder, men at den er i samsvar med islamsk lov, forklarer Marcus og Zilberdik.

Koranen tillater ikke forsoning
Den samme mannen, Mahmoud Habbash, har sagt at krigen med Israel er nevnt i Koranen, og at dette forplikter muslimer til å delta i den.

– Kort sagt: PA, akkurat som Hamas, forteller sitt folk at islam ikke tillater forsoning med Israel.

– Rart mennesker terroriserer?
– Med stadige budskap av liknende karakter som kommer fra det såkalte moderate lederskapet i PA, er det rart mennesker kan gå på terrorutflukter som den i Itamar denne helgen? spør de seg.

Kanskje kan terroristen ha drømt om at familien hans skulle få økonomisk støtte av Abbas. Kanskje kan han ha drømt om at en framtidig palestinsk sommerleir skulle oppkalles i hans navn. Kanskje håpet han Allah ville gi ham evige belønninger i paradis dersom han fullførte sitt kall.

Uansett kan man være ganske sikker på at inspirasjonen kommer fra PA selv, indikerer PMW-skribentene.

Kilder:
Palestinian Media Watch – «Palestinian Incitement to Terror Prior to the Murders in Itama
MythsAndFacts.org – «Incitement – The Engine Driving Global Terrorism»
Palestinian Media Watch – «Let`s stop pretending«

 

 

 

 

 

 

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart