Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Gir ikke en krone til samarbeidsregjering

Israel vil ikke forhandle med, anerkjenne eller overføre penger til en palestinsk samlingsregjering, understreker utenriksminister Avigdor Lieberman.

– Vi vil ikke anerkjenne dem, vi vil ikke forhandle med dem, vi vil ikke overføre et eneste øre til dem, sa Israels utenriksminister onsdag.

Avigdor Lieberman (Israel Beiteinu) snakket om en eventuell palestinsk samlingsregjering med Fatah og Hamas, samt det faktum at Israel har holdt tilbake PA-skattepenger i en måned. Uttalelsen kom under en pressekonferanse etter et møte med Liebermans kollega i Montenegro, Milan Rocén.

Fatah og Hamas til enighet
De palestinske partene har det siste året vært i intense forhandlinger for å få på plass en felles regjeringsplattform, slik at de kan utlyse nye president- og parlamentsvalg. Dette bekymrer både Israel og mange land i Vesten, som frykter at konsekvensen blir enda mindre forhandlingsvilje.

Lieberman forsikret på pressekonferansen at PA ikke vil motta skatteinntektene som Israel samler inn på deres vegne, som årlig utgjør rundt 650 millioner kroner. Pengestrømmen ble stanset etter at PA fikk fullt medlemskap i FN-organet UNESCO.

– Israel ønsker ikke å overføre penger til dem som ønsker å utslette henne. Og dersom [PA-president Mahmoud] Abbas vil være Hamas sin partner, så er det åpenbart at han ikke er noen fredspartner, uttalte partilederen i Israel Beiteinu.

Ringt opp av verdensledere
Den israelske regjeringen opplever press fra verdenssamfunnet for å gjenoppta pengeoverføringene. Selv om statsminister Benjamin Netanyahu ønsker å åpne pengekrana på ny, har han ikke flertallet med seg i regjeringsledelsen.

Tidligere denne uken ble Netanyahu oppringt av både USAs utenriksminister Hillary Clinton og FNs generalsekretær Ban Ki-moon, som begge krevde at Israel på ny begynner å sende PA de sårt trengte midlene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart