– Gir ikke en krone til samarbeidsregjering

Israel vil ikke forhandle med, anerkjenne eller overføre penger til en palestinsk samlingsregjering, understreker utenriksminister Avigdor Lieberman.

– Vi vil ikke anerkjenne dem, vi vil ikke forhandle med dem, vi vil ikke overføre et eneste øre til dem, sa Israels utenriksminister onsdag.

Avigdor Lieberman (Israel Beiteinu) snakket om en eventuell palestinsk samlingsregjering med Fatah og Hamas, samt det faktum at Israel har holdt tilbake PA-skattepenger i en måned. Uttalelsen kom under en pressekonferanse etter et møte med Liebermans kollega i Montenegro, Milan Rocén.

Fatah og Hamas til enighet
De palestinske partene har det siste året vært i intense forhandlinger for å få på plass en felles regjeringsplattform, slik at de kan utlyse nye president- og parlamentsvalg. Dette bekymrer både Israel og mange land i Vesten, som frykter at konsekvensen blir enda mindre forhandlingsvilje.

Lieberman forsikret på pressekonferansen at PA ikke vil motta skatteinntektene som Israel samler inn på deres vegne, som årlig utgjør rundt 650 millioner kroner. Pengestrømmen ble stanset etter at PA fikk fullt medlemskap i FN-organet UNESCO.

– Israel ønsker ikke å overføre penger til dem som ønsker å utslette henne. Og dersom [PA-president Mahmoud] Abbas vil være Hamas sin partner, så er det åpenbart at han ikke er noen fredspartner, uttalte partilederen i Israel Beiteinu.

Ringt opp av verdensledere
Den israelske regjeringen opplever press fra verdenssamfunnet for å gjenoppta pengeoverføringene. Selv om statsminister Benjamin Netanyahu ønsker å åpne pengekrana på ny, har han ikke flertallet med seg i regjeringsledelsen.

Tidligere denne uken ble Netanyahu oppringt av både USAs utenriksminister Hillary Clinton og FNs generalsekretær Ban Ki-moon, som begge krevde at Israel på ny begynner å sende PA de sårt trengte midlene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart