Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Abbas med eget grenseforslag

Mahmoud Abbas har presentert et eget grenseforslag for Kvartetten. Foto. Yoshiko Kusano, swiss-image.ch.
Benjamin Netanyahu nekter å komme med et motforslag, så lenge ikke PA-presidenten ønsker å sette seg ved forhandlingsbordet.

Ifølge Ha’aretz skal PA-president Mahmoud Abbas nylig ha presentert et eget forslag til Kvartetten for grenser mellom «Palestina» og Israel, samt forslag til sikkerhetsordninger som Israel vil bli tilbudt.

Kvartetten skal ha bedt Benjamin Netanyahu om å komme med et motforslag. Men den israelske statsministeren skal ha nektet, så lenge Abbas ikke ønsker å møte til forhandlinger. Han mener et slikt forslag bør bli tilbudt til motparten under direkte samtaler.

Abbas tidlig ute
Tidligere har Midtøsten-kvartetten satt en tidsfrist til 26. januar 2012, for når partene bør ha levert inn hvert sitt grenseforslag. Disse skal så brukes som utgangspunkt for videre forhandlinger mellom partene.

Abbas skal allerede 14. november ha overlevert palestinernes forslag, for å vise fleksibilitet overfor europeerne. Han har også lovet å utsette sine planer for anerkjennelse av en palestinsk stat i FN til etter 26. januar.

Vil ikke alliere seg med Israels fiender
Ifølge det palestinske forslaget vil grensene mellom landene utgjøre grensene fra 1967. Men de har vært villige til å utføre et landbytte på 1,9 prosent av territoriet på Vestbredden. Videre går de med på at den palestinske staten skal være demilitarisert til en viss grad, og vil avstå fra militære allianser med land som er fiendtlig innstilt til Israel. I tillegg ønsker de seg internasjonale styrker på grensen mellom de to landene.

Netanyahu mener Kvartetten bør fokusere på å få Abbas tilbake til forhandlingsbordet, snarere enn å forhandle på vegne av Israel og palestinerne. Europeiske kilder sier til den israelske avisen at Israel framstår som gjenstridige, mens Abbas framstår som fleksibel på grunn av Jerusalems håndtering av denne saken.

Midtøsten-kvartetten består av USA, EU, FN og Russland.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart